Libya Hükümet Kuvvetleri Terhune Kentini Ele Geçirmek İçin 7 Cephede İlerliyor

Libya hükümet kuvvetleri, Halife Hafter'in Trablus'a saldırılarının harekat ve ikmal merkezi stratejik kent Terhune'ye yönelik cumartesi sabah saatlerinde kapsamlı bir operasyon yaptı.

19.04.2020-14:55 - (Son Güncelleme: 19.04.2020-14:49) Libya Hükümet Kuvvetleri Terhune Kentini Ele Geçirmek İçin 7 Cephede İlerliyor
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul gören Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı kuvvetler, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter askerlerinin, başkent Trablus'a saldırılarındaki harekat ve ikmal merkezi, ülkenin batısındaki stratejik kent Terhune'ye cumartesi sabah saatlerinde kapsamlı bir operasyon yaptı.

UMH'nın planı, ülkenin batısında, Trablus'un 90 kilometre güneydoğusundaki Terhune kentinin, kuzey, doğu, batı ve güneybatısındaki 7 önemli cephe üzerinden hilal şeklinde kuşatılması; güneyin ise Hafter ve Kaniyat milislerinin Beni Velid kentine kaçması için açık bırakılmasını planlıyor.

Söz konusu plan, Trablus'un güneyindeki Meşru ve Selahaddin cephelerine yönelik saldırıların yoğunlaştırılmasıyla Hafter milislerini birbirinden zor iki seçenek önünde kalıyor. Bunlardan ilki Terhune'yi kurtarmak için Trablus'tan geri çekilmek, diğeri de başkentin güneyindeki mevzilerine sımsıkı sarılarak Tehune'nin hükümet kuvvetlerinin eline düşmesini izlemek.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal