Libya Başbakanı Türkiye'ye Geliyor

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, pazartesi günü temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye ziyarette bulunacak.

11.04.2021-09:32 - (Son Güncelleme: 11.04.2021-09:35) Libya Başbakanı Türkiye'ye Geliyor

Türkiye'nin darbeci Hafter'e karşı uluslararası toplum tarafından tanınan Libya hükümetine verdiği destek, karşılığını görüyor. 

LİBYA BAŞBAKANI DİBEYBE, 14 BAKANIYLA TÜRKİYE'YE GELECEK 

Libya Hükümet Sözcüsü Muhammed Hammude, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'ye eşlik edecek üst düzey heyette, 5 Başbakan yardımcısı ve 14 bakanın yanı sıra Genelkurmay Başbakanı Orgeneral Muhammed el-Haddad ve diğer hükümet yetkililerinin bulunacağını belirtti. 

BİRÇOK BAKAN DİBEYBE’YE REFAKAT EDECEK 

Bununla beraber Dibeybe'ye refakat edecek Libyalı bakanların arasında, Dışişleri, İçişleri, Ekonomi ve Ticaret, Sağlık, Petrol, Yerel Yönetimler, Maliye, Ulaştırma, Planlama, Sanayi ve Maden, Çevre, Eğitim bakanları ile iki devlet bakanı bulunacak. 

TÜRK ŞİRKETLERİ, KRİZ NEDENİYLE LİBYA'YA DÖNÜYOR 

Hammude, ziyaretteki temaslar dahilinde, enerji ve sağlık gibi hizmet sektöründe çeşitli ortak dosyaların dışında, Türk şirketlerinin ülkedeki kriz nedeniyle durdurulan faaliyetlerini sürdürmek için yeniden geri dönmesinin konuşulacağını bilirdi. 

ÇEŞİTLİ ALANLARDA ANLAŞMALAR YAPILACAK 

Diğer yandan, Libya Başkanlık Konseyi Basın Ofisinden önceden gelen açıklamada, Dibeybe ve heyetinin, Libya ve Türkiye arasındaki anlaşmaları ele almak ve iki ülke arasındaki çeşitli alanlarda iş birliğini geliştirmek için temaslarda bulunacağı bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal