LGS Tercih Sonuçları Açıklandı!

Yurt genelinde milyonlarca 8. sınıf öğrencisini ilgilendiren 2021 LGS lise tercih sonuçları MEB tarafından son dakika olarak açıklandı. 2021 LGS sonuçları, 'www.meb.gov.tr' adresi üzerinden sorgulanabiliyor.

26.07.2021-08:39 - (Son Güncelleme: 26.07.2021-09:47) LGS Tercih Sonuçları Açıklandı!

Lise tercih işlemlerini tamamlayan öğrenciler merakla LGS tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. LGS tercih sonuçları için bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre, 2021 LGS tercih sonucu açıklanma tarihi belli oldu. Ek tercihler ve kazandıkları liseler hakkında araştırma yapan öğrenciler, 2021 LGS tercih sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak sorusunun yanıtını araştırıyor. LGS sonuçları, 'www.meb.gov.tr' adresi üzerinden sorgulanıyor. İşte milyonların merak ettiği, 2021 MEB LGS ek tercihleri ve LGS tercih sonuçlarına ile ilgili detaylar...

LGS TERCİH SONUÇLARI 2021 AÇIKLANDI

Yurt genelinde milyonlarca 8. sınıf öğrencisini ilgilendiren 2021 LGS lise tercih sonuçları MEB tarafından son dakika olarak açıklandı. 2021 LGS sonuçları, 'www.meb.gov.tr' adresi üzerinden sorgulanabiliyor. MEB tarafından yayımlanan olan LGS tercih sonuçları açıklamasıyla beraber, nakil işlemleri başlayacak.

Yerleştirme sonuçlarının ve boş kontenjanların ilan edilmesi ile birlikte nakil tercihleri dönemi başlayacak. 1'inci Nakil Dönemi tercihleri için öğrencilere 4 gün süre tanınacak.

1'inci Nakil Dönemi sonuçlarının ilanından sonra ise 2'nci Nakil Dönemi başlayacak ve yine 4 gün sürecek.

2'nci Nakil Dönemi sonuçlarının ilanından sonra boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için yerleştirme başvurularının alınması işlemi, İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları tarafından başlatılacak.

LİSE TERCİH SONUÇLARI NEREDEN BAKILIR?

Tercih sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan eokul.meb.gov.tr üzerinden görüntülenecek. Adaylar 26 Temmuz'da erişime açılacak olan sonuç ekranından lise yerleştirme sonuçlarına ulaşabilecek.

LGS TERCİH ROBOTU MEB

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilerin tercih sürecinde faydalanması için geliştirdiği LGS tercih robotu 16 Temmuz'a kadar erişime açık olacak. Adaylar aşağıdaki linke tıklayarak tercih işlemlerini gerçekleştirebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal