LGS Sonuçları Açıklandı!

LGS sonuçları açıklandı. Sınavda 42 farklı ilden 181 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan aldı.

16.07.2020-09:11 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-09:39) LGS Sonuçları Açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 20 Haziran'da gerçekleştirilen LGS merkezi sınav sonuçlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre 42 farklı ilden 181 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

LGS sınavına girmiş olan öğrenciler sonuçlarını 'meb.gov.tr' adresinden ulaşabilir.

KIZ ÖĞRENCİLER BAŞARILI OLDU

Öte yandan LGS kapsamındaki merkezi sınavda kız öğrenciler, matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden başarılı oldu.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer sınavla ilgili olarak rapor düzenlerken, öğrencilerin merkezi sınavdaki sonuçları detaylı olarak incelendi. Sınavdaki alt testlerde elde edilen dağılımlar yorumlandı ve testin teknik özellikleri raporda detaylı olarak yer aldı.

SINAVA KATILIM ARTTI

Geçtiğimiz yıl uygulanan sınava 1 milyon 29 bin 555 öğrenci katılırken, bu sene 1 milyon 472 88 öğrenci katıldı. Buna göre geçtiğimiz yıla göre katılımda yüzde 43 artış gözlemlendi.

Öte yandan sağlıklı bir şekilde sınavın gerçekleşmesi için okul sayısı 5 kat görevli sayısı da 2 kat artırıldı.

SORU İPTALİ YOKTUR

Uygulanan sınavda öğrencilere farklı branşlardan 90 soru soruldu. İlk oturumda, Türkçe, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil Testleri uygulandı. İkinci oturumda ise  matematik ve fen bilimleri testleri yapıldı. Sınavda sorulan hiçbir soru iptal olmadı.

TESTLERDE NİTELİK YÜKSELDİ

Koronavirüs salgını nedeniyle sorulara sadece öğrencilerin yüz yüze eğitim yaptığı ilk dönemden soruldu. Raporda, sınavda yer alan soruların yeterli ayırt ediciliğe sahip olduğu, farklı başarı düzeylerindeki öğrencilere hitap edebildiği ve alt testlerden elde edilen sonuçların güvenilir olduğu gösterildi.

Kapsamının daraltılmasına rağmen sınavın teknik açıdan yüksek niteliğe sahip olduğunu gösterdi.

EĞİTİM DÜZEYİ YÜKSEK AİLELERİN ÇOCUKLARI DAHA BAŞARILI

Öte yandan anne ve babanın eğitim düzeyi arttıkça sınav puanlarının da arttığı belirtildi. Velilerin eğitim düzeyleri ve dolayısıyla sosyoekonomik düzeylerindeki artışın öğrencilerin akademik performanslarındaki artışla ilişkili olduğunu gösterdi. 

OKUL BAŞARISI İLE DOĞRU ORANTILI

Öte yandan, öğrencilerin sınav performansı ve okuldaki performansı karşılaştırıldı. Sınavda başarılı olan öğrencilerin okulunda da başarılı olduğu raporda yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal