LGS sınavında kimlikli fotoğraf gerekli mi? 2022 fotoğrafsız kimlikle LGS'ye girilir mi?

Bu yıl 5 Haziran 2022 Pazar günü yapılacak olan LGS için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Sınava kısa bir süre kala öğrenciler sınav ile ilgili detayları araştırıyor. Bu kapsamda 2022 LGS'ye girerken öğrencilerin yanında fotoğraflı kimlik belgesi bulundurması gerekli mi? Nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayan öğrenciler sınava girebilir mi? gibi soruların yanıtı merak ediliyor.

02.06.2022-20:20 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-20:20) LGS sınavında kimlikli fotoğraf gerekli mi? 2022 fotoğrafsız kimlikle LGS'ye girilir mi?

MEB tarafından düzenlenen LGS sınavı bu Pazar 2 oturum halinde gerçekleşecek. LGS için son hazırlıkları tamamlayan öğrenciler sınava fotoğrafsız kimlik ile girip giremeyeceklerini araştırıyor. Peki LGS'de kimlik kartında öğrencilerin fotoğrafı bulunmak zorunda mı?

LGS'de kimlik kartında fotoğraf olmalı mı?

2022 yılı LGS sınavı için heyecan dorukta. Bu kapsamda lise adaylarının, sınava girerken yanlarında götürmesi gereken bazı eşyalar bulunuyor. Öncelikle her öğrencinin yanında mutlaka geçerli bir kimlik belgesi bulunmak zorunda. Bu kimlik belgesi için T.C. kimlik kartı, geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı öğrenciler için Göç İdaresi tarafından verilen resimli mühürlü kimlik belgesi ve T.C. kimlik kartı talep belgesi geçerli kabul edilmektedir. Bu yıl yapılacak olan sınav 2018'den beri devam eden düzende gerçekleşecek. Oturumlar,ders değişikliği, sınav soru dağılımı ve sınav süresi ile ilgili bir değişiklik yapılmadı.

LGS'nin ilk oturumu sözel olacak ve 09.30'da başlayacak. Türkçe, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden oluşan oturumda 50 soru yer alacak ve öğrencilerin cevaplaması için 75 dakika süre verilecek.

Sayısal oturumu ise 11.30'da başlayacak ve 80 dakika cevaplama süresi verilecek. Sayısal oturumda fen bilimlerinden ve matematikten toplam 40 soru olacak.

Sözel ve sayısal kısımlarında her bir alt test için doğru yanlış sayıları hesaplanacak. Her öğrencinin her alt test için ham puanı, doğru ve yanlış sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

İki oturum arasında öğrenciler bahçeye çıkarak ihtiyaçlarını giderebilecekler.

MEB, bu yıl da LGS başvurularını merkezi olarak düzenledi. İsteyenler sınava girecek. Sınava girmek istemeyenler ise yerel yerleştirme ile liselere yerleştirilecek.

Öğrencilerin kendi okulunda düzenlenecek olan LGS giriş belgeleri, sınav günü öğrencilerin sınava gireceği salonda ve sıralarında hazır olacak. Giriş belgelerine e-okul üzerinden ulaşabilecekler.

Nihan Duman
nihan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal