LGS sınavında kalem, silgi getirilecek mi? LGS 2022 sınav girişinde hangi belgeler gerekli? LGS sınavına fotoğrafsız kimlikle girilebiliyor mu? Sınava girmeden mutlaka göz atın...

8'inci sınıfta eğitim gören milyonlarca öğrenci 5 Haziran 2022'de lise eğitimlerini alacakları okulların belirlenmesi için yapılacak olan LGS sınavına hazırlanmaya başladılar. Bu kapsamda sınava ilişkin pek çok soruya yanıt arayan öğrenciler, sınava kalem ve silginin getirilip getirilmeyeceğini, sınav için gerekli belgeleri ve sınava fotoğrafsız kimlik ile girilip girilmeyeceğini araştırıyorlar.

27.05.2022-11:40 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-11:40) LGS sınavında kalem, silgi getirilecek mi? LGS 2022 sınav girişinde hangi belgeler gerekli? LGS sınavına fotoğrafsız kimlikle girilebiliyor mu? Sınava girmeden mutlaka göz atın...

Türkiye genelinde milyonlarca 8. sınıf öğrencisi, 5 Haziran 2022 günü gerçekleştirilecek olan LGS sınavı için hazırlıklarına hız vermeye başladı. Öğrencilerin, lise eğitimleri alacakları okulun belirlenmesi için yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak olan sınava ilişkin de pek çok soru gündemlerinde yer alıyor.

LGS 2022 sınavıyla ilgili merak edilen soruların en başında ise sınava kalem ve silginin getirilip getirilmeyeceği oldu. Öğrenciler aynı zamanda sınava gelirken yanlarına hangi belgelerin olup olmayacağını da araştırırken fotoğrafsız kimlikle sınava alınıp alınmayacaklarının da sorgulamasını yapmaya başladılar.

LGS 2022 sınavı

LGS sınavında kalem, silgi getirilecek mi?

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, LGS sınavı süreciyle ilgili yaptığı bir açıklamasında sınava gelirken öğrencilerin yanlarında nüfus cüzdanı vaya TC kimlik kartlarını getirmelerini gerekli olduğunu söyledi. Yabancı uyruklu öğrencilerin ise LGS sınavına gelirken İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç idaresi Genel Müdürlüğü'nden temin edilecek olan resimli ve mühürlü kimlik belgesinin mutlaka yanlarında olması gerektiğini belirten Şensoy, öğrencilerin yanlarında kalem ve silgi getireceklerini şayet unutma durumu söz konusu olursa da bu eksiklerin idare tarafından karşılanacağını aktardı.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal