LGS sınavında fotoğraflı kimlik mecburi mi? Fotoğrafsız kimlikle LGS sınavına girilir mi? Öğrenciler dikkat...

Lise geçiş sınavı olan LGS’ye girecek olan milyonlarca öğrenci sınav hakkında akıllarına takılan soruları araştırıyor. Sınava girmek için kimlik kartlarında fotoğraf olup olmaması konusu akıllara takılırken öğrenciler sorularının cevabını öğrenmek istiyor. Peki, LGS sınavında kimliklerde fotoğraf olmalı mı? İşte merak edilen soruların yanıtı…

27.05.2022-13:37 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-13:37) LGS sınavında fotoğraflı kimlik mecburi mi? Fotoğrafsız kimlikle LGS sınavına girilir mi? Öğrenciler dikkat...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan LGS sınavına girecek olan öğrenciler sınavda kimlik kartlarında fotoğraf olmalı mı sorularının cevabını merak ediyor. Konu hakkında yapılan açıklamada 'Nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartında, 15 yaşından itibaren fotoğraf bulundurulması şartı aranmayacak.' ifadeleri kullanıldı. 5 Haziran’da gerçekleştirilecek olan sınav için heyecan devam ederken öğrenciler de araştırmalarını hızlandırdı. Sınava sayılı günler kala öğrencilerde telaş yapmaya başladı. Peki, LGS sınavında kimliklerde fotoğraf olmalı mı? İşte merak edilen soruların yanıtı…

LGS sınavında kimliklerde fotoğraf olmalı mı?

Yapılan açıklama doğrultusunda öğrenciler bir oh çekti. Açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

“Geçerli kimlik belgenle sınava katılabilirsin. Nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartında, 15 yaşından itibaren fotoğraf bulundurulması şartı aranmayacak. Ayrıca nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile de sınava alınabileceksin.”

Sınavda maske zorunlu mu?

Pandeminin hayatımıza girmesi ile birlikte maske alışkanlığı da hayatımızda yer edindi. 2022 senesi itibari ile yasaklarda kalkarken sınavda maske takılıp takılmaması gerektiği konusu merak edilmeye başladı. Maske takılmak artık sadece hastane ve toplu taşımada zorunludur. Sınav esnasında maske takılmasının bir zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak hasta olan öğrenciler mutlaka maske takması gerekmektedir.

LGS Sınavı

LGS sınavında hangi derslerden kaç soru çıkacak?

LGS sınavına katılacak olan öğrenciler soru dağılımları hakkında da bilgi almak istemektedir. Sözal alan olan Türkçe için 20, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük için 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisiiçin 10 Yabancı Dil içinde 10 soru toplamda 50 soru yer almaktadır. Sayısal alanda ise Matematik için 20, Fen Bilimleri için 20 toplamda 40 soru yer almaktadır.

LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

LGS sınav sonuçları www.meb.gov.tr adresi üzerinden 30 Haziran 2022’de duyurulacaktır. Öğrenciler sınav sonuçlarını posta ile almayacaklardır.

LGS nedir?

LGS, Liselere Geçiş Sistemi’nin kısaltılmasıdır. MEB tarafından yapılan sınav 2017-2018 yıllarında uygulanmaya başlandı. Her yıl öğrenciler bu sınava girerken daha önceden yapılan TEOG sınavının yerine LGS sınavı geçti.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal