LGS sınavında 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürüyor mu? LGS sınav net ve puan hesaplama

LGS (Liselere geçiş Sistemi) sınavına girerek lise eğitimini alacakları okulların belirlenmesi için ter döken 8. öğrencileri, sınav sonrası net ve puan hesaplama işlemleri için sınavda 3 yanlış cevabı 1 doğru cevabı götürüp götürmediğini merak ediyor. İşte, 2022 LGS sınavı net ve puan hesaplama işlemleri..

05.06.2022-22:41 - (Son Güncelleme: 05.06.2022-22:41) LGS sınavında 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürüyor mu? LGS sınav net ve puan hesaplama

Aylardır heyecanla beklenen Heyecanla beklenen LGS (Liselere geçiş Sistemi) sınavı 5 Haziran Pazar günü gerçekleştirildi. İyi bir lisede eğitim alabilmek için uzun bir süredir çalışan öğrenciler rakiplerinden iyi derecede olabilmek adına sınavda ter döktüler.

Sınavın hemen ardından ise öğrenciler, sınavda başarılı olup olmadıklarını anlayabilmek adında sınav soru ve cevap anahtarlarına ilişkin aramalarını hızlandırırken, net ve puan hesaplama işlemleri için de LGS sınavında 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürüyor mu? sorusunun yanıtını sorgulamaya başladılar.

LGS sınavında 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürüyor mu

LGS sınavında 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürüyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği ve yaklaşık 1 milyon 2001 bin 8. sınıf öğrencisinin katıldığı LGS sınavı 5 Haziran Pazar günü sabah 09.30'da başlatıldı ve iki oturum şeklinde gerçekleştirildi.

Milyonlarca öğrencinin lise eğitimlerini alabilecekleri okulların belirlenmesi için ter döktükleri sınav sonrası en çok yanıtı merak edilen soru LGS'de 3 yanlış 1 doruyu götürüyor mu? sorusu oldu.

MEB tarafından hazırlanan yönetmeliğe göre LGS sınavında öğrencinin verdiği 3 yanlış cevap, 1 doğru cevabı götürüyor. Bu sistemle birlikte öğrencinin sınavda çıkardığı netler ve ardından puanları hesaplanıyor.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal