LGS sınava kaç gün kala çalışma bırakılmalı? Sınavdan önce ders çalışılır mı? LGS'ye kaç gün kala ders çalışmayı bırakmak gerekir?

Hafta sonunda yapılacak olan 2022 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde öğrencilerin heyecanı tavan yaptı. 2022 LGS’ye girecek olan kişiler sınav çalışmalarını ne zaman bitirmeleri gerektiğini merak ediyor. Peki LGS sınava kaç gün kala çalışma bırakılmalı? Sınavdan önce ders çalışılır mı? LGS'ye kaç gün kala ders çalışmayı bırakmak gerekir? Soruların yanıtı haberimizde...

02.06.2022-09:25 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-09:25) LGS sınava kaç gün kala çalışma bırakılmalı? Sınavdan önce ders çalışılır mı? LGS'ye kaç gün kala ders çalışmayı bırakmak gerekir?

2022 Liselere Geçiş Sınavı (LGS), 5 Haziran 2022 Pazar günü gerçekleşecek. Yıl boyunca büyük emek sarf eden ortaokul öğrencileri sınavın başlamasına kısa bir süre kala heyecanlı bir bekleyişe geçti. Hayatlarının kalanına etki edecek olan 2022 LGS için yaptıkları çalışmaları ne zaman sonlandırmaları gerektiğini merak eden arama motorları üzerinden uzmanların bu konudaki tavsiyelerini öğrenmeye çalışıyor. Peki LGS sınava kaç gün kala çalışma bırakılmalı? Sınavdan önce ders çalışılır mı? LGS'ye kaç gün kala ders çalışmayı bırakmak gerekir?

LGS sınava kaç gün kala çalışma bırakılmalı? Sınavdan önce ders çalışılır mı?

LGS 2022 5 Haziran Pazar günü 17 bin 915 okulda yapılacak. Sınav, iki oturum halinde uygulanacak. Sözel oturum saat 09.30'da başlayacak ve öğrencilere Türkçe, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. Saat 11.30'da başlayacak matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 sorunun yöneltileceği sayısal oturumda ise öğrencilere 80 dakika süre verilecek.

Uzmanlar, LGS’ye bir kaç gün kala artık ders çalışılmaması gerektiğini düşünüyor. Bununla beraber ders çalışmak yerine son hafta sadece konu tekrarı yapmak öğrencilerin başarı şansını arttırdığı düşünülüyor.

LGS sınav kaygısı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaptığı açıklamasında ‘’Sınav İçin Öneriler’’ başlığı altında resmi internet sitesinden bir e-Broşür yayımladı. Uzman rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan e-Broşürde, öğrencilerin süreci etkili şekilde yönetebilmeleri ve sınav kaygısıyla başa çıkabilmeleri için tavsiyeler yer aldı.

Sınav kaygısının belirli bir seviyeye kadar normal olduğunu ama aşırı kaygının sınav performansına olumsuz yansıyabileceğini ifade eden broşürde sınav ile ilgili duyguları kontrol etmeye yönelik öneriler fiziksel, psikolojik ve akademik olmak üzere üç başlıkta sıralandı.

Sınav öncesinde yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme, yürüme, koşma gibi egzersiz yapmanın, uyku ve dinlenmeye özen göstermenin, duyguları konuşma, yazma veya resme dökme ile dile getirmenin sınav kaygısını azaltmaya yardımcı olacağı bilgileri de broşürde bulunuyor. Bu konuda örnek egzersizler broşür içerisinde yer aldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal