LGS puanı ile öğrenci alacak özel liselerin kayıt takvimi 2022

Liselere Geçiş Sınavı olan LGS'ye kısa bir zaman kala sınava girecek öğrenciler kayıt alacak özel liselerin kayıt takvimini merak etti. LGS puanı ile kayıt yapacak olan özel liselerde bu sene hem aynı gün, hem kesin olarak hem de yedek olarak kayıt yapılacağının açıklanmasından sonra özel lise kayıt takvimleri araştırılmaya başlandı. Peki LGS puanı ile öğrenci alacak özel liselerin kayıt takvimi açıklandı mı? detaylar haberimizde yer almaktadır.

06.05.2022-18:35 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-18:35) LGS puanı ile öğrenci alacak özel liselerin kayıt takvimi 2022

Liselere Geçiş Sınavı olan LGS'ye kısa bir süre kala sınava girecek öğrenciler kayıt alacak özel liselerin kayıt takvimini merak etti. 5 Haziran'da gerçekleştirilecek olan LGS sonrasında özel liselere kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler özel lise kayıtlarının ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. geçen yıllara göre bu yıl veli ve öğrencileri daha sıkı bir kayıt takvimi beklerken bu yıl liselerde sadece yarım gün kayıt takvimi açılacak yedek listelerde aynı gün ilan edilecektir. Amerikan, Alman, Fransız ve İtalyan liseleri de aynı özel lise kayıt takvimini uygulayacaktır.

Özel Lise kayıt sonuçları ne zaman belli olacak?

Çocuklarını özel liselere kayıt ettirmek isteyen velilerin bu yıl çok dikkatli davranmalarını söyleyen Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cem Gülan, LGS puanı kritik olan öğrencilerin kayıt takvimini dikkatli takip etmeleri gerektiğini belirtti. LGS sonuçları ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 30 Haziran tarihinde açıklanacak.

Özel Lise kayıtları ne zaman başlayacak

Özel Lise kayıtları ne zaman başlayacak?

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından sınav sonuçlarına göre kayıt yapacak özel liseler de aynı gün taban puanlarını açıklayacak. Birinci ön kayıt önemi 30 Haziran, 1, 2 ve 3 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Ön kayıtlar 3 Temmuz Pazar günü sat 13:00'da sona erecek aynı gün asil ve yedek listeleri açıklanacak. Birinci kesin kayıt dönemi 4 Temmuz'da başlayacak. 4 Temmuz saat 12:00'a kadar asil öğrenciler kayıt yaptıracakken yedek listeler ise aynı gün saat 13:30'da yayınlanacak. Kayıt zamanı için öğrencilerin kısa bir süreleri olduğunu bu yüzden velilerin okulda olması gerektiğini söyleyen Cem Gülan, yedek listelerinin sırayla okunacağını, okulda olmayan kişilerin haklarını kaybedeceğini belirtti. kayıt işlemleri saat 21:00'de sona erecektir eğer boş kontenjanlar kalmış ise okul isterse serbest kayıt dönemi için yeni bir puan belirleyebilecektir. Okullarda boş kontenjan bulunması halinde serbest tercihler 5,6,7 ve 8 Temmuz günlerinde yapılacaktır. Aynı günde sabah kesin kayıt, öğleden sonra ise yedek kayıtları yapılacağı için velilerin başka okullara kayıt yaptırmak için kısıtlı zamanlarının olduğunu açıklayan Gülan, bu yüzden anne ve babanın ayrı ayrı okullarda beklemesi gerektiğini önererek, vekalet verilenebileceğini de açıkladı. Bu yıl velilerin kayıt yaptırmak için hangi okulu seçeceklerinin kararını daha önce vermelerini ve bu kararlarından vazgeçmemeleri gerektiğini vurgulayan Gülan, kayıt yapılan okullardan vazgeçilmesi durumunda okula yatırılan ücretin %10'luk bir kısmının kesildiğini ve kalan ücretin velilere verildiğini ifade etti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal