LGS puanı hesaplama nasıl yapılır? LGS puanı nasıl hesaplanıyor formülü ne? LGS 2022 sonuçları ne zaman açıklanır?

LGS'ye girecek 8. sınıf öğrencilerinin heyecanı atmaya başladı. Sınava sayılı günler kala adaylar puan hesaplamalarının nasıl yapıldığı araştırılıyor. Peki, LGS puanları nasıl hesaplanmaktadır? İşte merak edilenler...

04.06.2022-12:31 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-12:31) LGS puanı hesaplama nasıl yapılır? LGS puanı nasıl hesaplanıyor formülü ne? LGS 2022 sonuçları ne zaman açıklanır?

2022 yılında gerçekleşecek olan LGS'ye sayılı günler kaldı. Zaman azaldıkça sınava girecek adayların heyecanı da artmaya başladı. Geçen sene olduğu gibi bu senede sınava girecek olanlar kendi okullarında sınava girecek. Adaylar sınava sayılı günler puan hesaplama işlemlerinin nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. İşte detaylar...

LGS puanı hesaplama nasıl yapılır?

Liseye Geçiş Sınavı olarak bilinen LGS, iki oturum şeklinde gerçekleşecek. Sözel alanda yapılacak olan oturumun başlangıç saati 09.30 iken öğrenciler bu oturumda Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden sorumlu olacak ve toplamda 50 soru yanıtlayacak. Bunun yanı sıra sınav süresi 75 dakika olacak.

lgs puan hesaplama

Bir diğer oturumun başlangıç saati ise 11.30 olacak ve bu oturumda öğrenciler Fen Bilimleri ve Matematik derslerinden 40 soru yanıtlayacak iken süreleri ise 80 dakika olacak.

Sınavda sözel ve sayısal bölümlerinin her bir alt testi için doğru ve yanlış cevaplar belirlenecek. Öğrencilerin alt testlere ait ham puanları ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplama yapılacak. Hesaplaması yapılan toplam ağırlıklı standart puan, kendi içerisinde minimum 100 ve maksimum 500 şeklinde dağılım yapılacak.

Bunların yanı sıra LGS sonuçları 30 Haziran 2022 tarihinde duyurulacak. 

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal