LGS İkinci Nakil Sonuçları Açıklandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarında, tercih yapan öğrencilerin yüzde 98'i istedikleri bir liseye yerleştirildi.

09.08.2021-10:05 - (Son Güncelleme: 09.08.2021-10:05) LGS İkinci Nakil Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarını açıkladı.

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 98'İ İSTEDİKLERİ LİSEYE YERLEŞTİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 26 Temmuz'da açıklanan ilk yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan öğrencilerin yüzde 93'ünün istedikleri okula yerleştiğini, bu oranın yerleştirmeye esas birinci nakil sonunda yüzde 96'ya yükseldiğini ifade etti.

İkinci nakil tercihlerinin de 2-6 Ağustos'ta alındığına dikkat çeken Özer, "LGS kapsamında, yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarını açıkladık. Sonuçlara göre, öğrencilerimizin yüzde 98’i istedikleri okula yerleşti. Öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olsun." dedi.

SÜREÇ SONUNDA HERKES YERLEŞTİRİLECEK

Bu sayede merkezi olarak yapılan ana yerleştirme sürecinin sona erdiğini ifade eden Bakan Özer, iki nakil sürecinde de hiçbir okula giremeyen öğrencilerin, yerleştirme ve nakil komisyonları aracılığı ile yerleştirileceğini belirtti.

20 AĞUSTOS'TA TAMAMLANACAK

Özer, bu öğrencilerin başvurularının komisyonlarca 9-13 Ağustos'ta alınacağını ve 20 Ağustos'ta yerleştirme sürecinin sona ereceğine dikkat çekerek "20 Ağustos itibarıyla tüm çocuklarımız liselere yerleşmiş olacaklar. Velilerimiz ve öğrencilerimiz rahat olsun." sözlerine yer verdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal