LGS 1. oturum hangi derslerden olacak? ! LGS 1. oturum başlangıç ve bitiş süresi

MEB tarafından uygulanan 8.sınıf öğrencilerinin liseye geçiş için girdiği LGS sınavına dair araştırmalar devam ediyor. Peki LGS kaç oturun? LGS hangi tarihte yapılacak? LGS hangi konular var? Tüm detaylar haberimizde.

04.06.2022-16:53 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-16:53) LGS 1. oturum hangi derslerden olacak? ! LGS 1. oturum başlangıç ve bitiş süresi

Liseye geçiş için girilen LGS ile ilgili öğrenciler ve veliler birçok konuyu araştırmaya devam ediyor. Peki LGS ne zaman? LGS kaç oturumdan oluşuyor? LGS konuları neler? LGS sonuçları ne zaman açıklanıyor? LGS ile ilgili merak edilen tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

LGS ne zaman

LGS iki oturumdan oluşan bir MEB sınavıdır. 2022 yılı LGS ilk oturumu 5 Haziran tarihinde sabah saat 09.30'da başlayacak, son oturum ise 11.30'da başlatılacak.

LGS hangi konular var

LGS iki oturumdan oluşur. LGS ilk oturumda T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil ve Türkçe dersleri konularıyla 50 soru sorulur ve süresi 75 dakikadır. Diğer oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden konular yer almaktadır. İkinci oturum 40 sorudan oluşur ve süresi 80 dakikadır.

LGS Ne Zaman Kaç Oturum

LGS hesaplama

LGS'de yanlışlar doğruları götürmektedir. Her alt testte doğru ve yanlış cevaplar belirlenir. Daha sonra ham puanları doğru sayılarından yanlış cevapların üçte biri çıkarılarak sonuç elde edilmektedir.

LGS giriş belgesi

Sınava giriş belgeleri ve sınava dair tüm bilgiler 27 Mayıs tarihinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden öğrenci ve velilerle paylaşıldı. Sınav giriş belgeleri e-Okul aracılığıyla çıkarttırılabilir.

LGS ne zaman açıklanıyor

LGS sınav sonuçları 30 Haziran tarihinde MEB'in resmi internet sitesi olan https://www.meb.gov.tr'den açıklanacak. Sınav sonuçlarının ayrıca e-posta yoluyla gönderilmeyeceği biliniyor. 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal