Lezzetli ve pratik yemeklerle dolu bir iftar için kolları sıvayın: İşte Ramazan 11. gün iftar menüsü

Evlerinizde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli ve pratik hazırlanan yemeklerin tariflerini Ramazan ayının 11. gününe özel bir iftar menüsü içinde topladık. Bugünün menüsünde mercimek çorbası, zeytinyağlı enginar, gavurdağı salatası ve irmik tatlısı yer alıyor. İşte Ramazan 11. gün iftar menüsü…

21.03.2024-12:37 - (Son Güncelleme: 21.03.2024-16:30)

Ramazan ayında her gün farklı bir menü hazırlayan kişiler, Ramazan’ın 11. gününde sofralarını hangi yemeklerle donatmak isteyenler ‘Bugün ne pişirsem, iftarda ne yesek, bugün iftar menüsü’ gibi terimlerle araştırma yapıyor. Bizler de evlerinizde pratik şekilde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli yemeklerin yer aldığı Ramazan 11. gün iftar menüsünü hazırladık.

Ramazan 11. gün iftar menüsü

Ramazan 11. gün iftar menüsünde mercimek çorbası, zeytinyağlı enginar, gavurdağı salatası ve irmik tatlısı yer alıyor. İşte menüde yer alan malzemeler ve tarifleri:

Mercimek çorbası

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı

6 su bardağı su veya et suyu

Tuz, karabiber

Limon dilimleri (servis için)

Lezzetli ve pratik iftar için kolları sıvayın: İşte Ramazan 11. gün iftar menüsü

Tarif

Mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin, doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Mercimekleri ekleyin ve birkaç dakika kavurun.

Üzerine su veya et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın. Mercimekler yumuşayana kadar pişirin, ardından blenderden geçirip pürüzsüz hale getirin. Tuz ve karabiber ekleyin, isteğe bağlı olarak limon dilimleriyle servis yapın.

Zeytinyağlı enginar

Malzemeler

4 adet enginar

1 adet orta boy soğan

2 diş sarımsak

1/2 su bardağı zeytinyağı

1 adet limon suyu

Tuz

1 su bardağı su

Lezzetli ve pratik iftar için kolları sıvayın: İşte Ramazan 11. gün iftar menüsü

Tarif

Enginarların dış kabuklarını soyun, limonlu suya alın. Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Tencereye zeytinyağını alın, doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Süzülmüş enginarları ekleyin, üzerine suyu ve limon suyunu ekleyin. Tuzunu ekleyip enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Gavurdağı salatası

Malzemeler

2 adet domates

1 adet salatalık

1 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

1/2 demet maydanoz

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı nar ekşisi

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Lezzetli ve pratik iftar için kolları sıvayın: İşte Ramazan 11. gün iftar menüsü

Tarif

Domatesleri, salatalığı ve biberleri doğrayın. Doğranmış sebzeleri bir kaseye alın. Üzerine ince doğranmış kuru soğanı ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp servis yapın.

Sütlü irmik helvası

Malzemeler

1 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı çam fıstığı veya ceviz içi (isteğe bağlı)

Lezzetli ve pratik iftar için kolları sıvayın: İşte Ramazan 11. gün iftar menüsü

Tarif

İrmik ve sıvı yağı tencerede kavurun. Şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Sütü yavaşça ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. İsteğe bağlı olarak çam fıstığı veya ceviz içi ekleyip karıştırın. Helvayı ocaktan alıp servis yapın.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal