02.04.2020-17:27 (Son Güncelleme:18.05.2024-19:53)


1

Bursa'da, leyleklerin konakladığı 'Avrupa Leylek Köyü' ağına mensup olan Eskikaraağaç Mahallesi'ndeki kuş popülasyonu arttı. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, leyleklerin yanında pelikanlar başta olarak pek çok kuş türünün bölgeye geldiğini ifade ederek, "Islah çalışmalarını devam ettirdiğimizde önümüzdeki yıllarda buranın bir doğal olarak kuş cennetini olacağını düşünüyoruz" diye konuştu. Bursa'da, her sene göç mevsiminde Afrika kıtasından gelen leylekleri ağırladığı, Türkiye'de, Avrupa Leylek Köyü Ağı'na mensup tek bölge olan Eskikaraağaç Mahallesine, bu sene de yüzlerce leylek konaklamaya geldi.



2

Mahallenin ulusal ve uluslararası alanda bilinirliliği, 9 senedir göç dönemlerinde gelip ilkbahar ile yaz mevsimlerini orada geçiren 'Yaren' isimli leylek ve balıkçı Adem Yılmaz'ın dostluğunu konu alan haber, belgesel ile öteki yapımlar sayesinde arttı. Baharın gelişinin akabinden leyleklerle beraber Eskikaraağaç Mahallesi'ndeki yerini alan farklı kuş çeşitleri, doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş aracılığıyla görüntülendi.



3

LEYLEK MASTER PLANI

LEYLEK MASTER PLANI

Leylek Master Planı'nı uygulamaya aldıklarını dile getiren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nün de yardımıyla, Leylek Köy olarak bilinen Eskikaraağaç Mahallesi'nin 'Kuş Cenneti'ne dönüşeceğini dile getirdi.



4

Bölgedeki kuş çeşitlerinin artırılması için faaliyetlerin sürdüğünü belirten Başkan Özkan, şu ifadeleri kullandı: "Eskikaraağaç Leylek Köy diye tabir edilen bir yer. Biz de Karacabey Belediyesi olarak Leylek Master Planı gerçekleştirdik. Sadece leyleklerin değil başta pelikanlar başta olmak üzere, birçok kuş türünün de bu bölgeye geldiğini gördük.



5

Bu ıslah çalışmalarını önümüzdeki yıllarda devam ettirdiğimizde buranın bir doğal olarak kuş cennetini olacağını düşünüyoruz.



6

Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüzde, Uluabat Gölü'ne ördek saldı. Bu da farklı bir güzellik kattı. Dolayısıyla Eskikaraağaç Leylek Köyü olarak tabir edilen yöremiz hayvanseverlerimizin, vatandaşların, çocuklarımızın da katkısıyla bir kuş cenneti hüviyetine bürünecek".

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR