Leyla ile Mecnun Nedir?

Finali ile izleyicileri hüzne boğan Leyla ile Mecnun 2011 yılında seyircilerle buluşmuştu. Exxen üzerinden tekrar yayınlanacağı konuşulan Leyla ile Mecnun neden final yaptı? Kaç sezon sürdü?

23.03.2021-12:57 - (Son Güncelleme: 23.03.2021-12:57) Leyla ile Mecnun Nedir?

Edebiyatın önemli eserlerinden biri olan Leyla ile Mecnun Fuzuli tarafından kaleme alınmış bir eserdir. Eserde Leyla’ya kavuşmaya çalışan Mecnun’un hikâyesi anlatılıyor. Edebiyat tarihi için oldukça önemli olan bu eser pek çok kez uyarlanmış olsa da 2011 yılında Burak Aksak tarafından kaleme alınan Leyla ile Mecnun dizisi kadar etki uyandırmadı. Leyla ile Mecnun neden final yaptı?

LEYLA İLE MECNUN HİKAYESİ

Klasik eserin yanı sıra kendine özgü üslubu ile dikkat çeken dizide Ali Atay Mecnun karakterine hayat veriyor. Zengin kıza aşık olan Mecnun karakteri en yakın arkadaşları olan İsmail abi ve Yavuz ile birlikte Ezgi Asaroğlu’nun canlandırdığı Leyla karakterine ulaşmaya çalışır. İskender Çınar’ı canlandıran Ahmet Mümtaz Taylan ve fenomen karakter Erdal Bakkal’ı canlandıran Cengiz Bozkurt ile birlikte popüler hale gelen dizi 2011 yılında “Yılın Dizisi” ödülünü almıştı. Hiçbir şekilde bir araya gelemeyen iki aşığın konu edildiği dizide absürt ögeler yer alıyor. Ak sakallı dede ile birlikte rüya alemlerine dalıp geçmişe giden Mecnun genellikle kendini çölde eşofmanlarıyla otururken buluyor. Komedi unsurlarının yoğunlukla işlendiği dizi 3 sezon boyunca farklı karakterin hikayeleri ile devam etse de genel hatlarıyla Leyla ve Mecnun üzerinden gidiyor.

LEYLA İLE MECNUN KİMİN ESERİ?

Fuzuli tarafından kaleme alınan eser dizi olarak 2011 de yayın hayatına başlamıştır. Dizinin senaristi olan Burak Aksak eseri günlük dile yaklaştırarak eğlenceli bir izleti imkanı tanıyor. Yönetmenliğini Onur Ünlü’nün üstlendiği dizide ilk sezonda Leyla karakterini canlandıran Ezgi Asaroğlu birinci sezon sonunda sette yaşanılan kavga nedeniyle diziden ayrılmıştı. Arda karakterini canlandıran Ushan Çakır tarafından şiddet gördüğünü söyleyen oyuncunun yerine ikinci sezonda Zeynep Çamcı ve Müge Boz geçmişti. 


LEYLA İLE MECNUN EXXEN’E Mİ GEÇİYOR?

3. sezon sonunda ekranlara ani bir şekilde veda eden dizi aynı kadro ile “Ben de Özledim” dizisinde yer almıştı. Düşük reytingi nedeniyle ekranlara 13. Bölümde veda eden dizinin ardından Leyla ile Mecnun’un Acun Ilıcalı’nın kurduğu platform olan Exxen’de tekrar yayınlanacağı konusu açıldı. 3 sezon boyunca birden fazla ünlünün konuk oyuncu olarak yer aldığı dizinin son sezonunda Leyla karakterini Melis Birkan canlandırmıştı. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal