Levent Yamanel: 'Liglerin Başlama Kararına Müdahil Olmadık'

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, TFF’nin liglerin tekrardan başlamasına dönük kararı hakkında, “Bilim Kurulu olarak liglerin başlama kararına müdahil olmadık” şeklinde konuştu.

07.05.2020-13:55 - (Son Güncelleme: 07.05.2020-13:50) Levent Yamanel: 'Liglerin Başlama Kararına Müdahil Olmadık'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, dün paylaştığı açıklamada yeni tip coronavirüs (Covid-19) sebebiyle askıya alınan liglerin 12, 13, 14 Haziran tarihlerinde içerisinde tekrardan başlayacağını belirtti. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, bu açıklama hakkında konuştu.

'LİGLERİN BAŞLAMA KARARINA MÜDAHİL OLMADIK'

Bilim Kurulu olarak liglerin devam edip etmemesine dönük herhangi bir görüş bildirmediklerine dikkat çeken Prof. Dr. Yamanel, “Biz liglerin başlama kararına müdahil olmadık. Ligler açılsın veya açılmasın diye bir beyanatımız da olmadı. Ama açılacaksa da her halükarda seyircisiz oynanacak veya çok uzak mesafelerde az miktarda seyirci girebilir belki. Futbolcular için de çok sıkı taramaların yapılması lazım” şeklinde konuştu.

'ÇOK SIKI TEDBİRLER ALINMALI'

En önemli unsurun sporcu sağlığı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Levent Yamanel, "Normalleşmek adına atılmış adımlar bunlar. Ama sporcuların sağlığını en üst düzeyde korumak gerekiyor. Bu nedenle çok sıkı tedbirler alınması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal