'Lens Yerine Gözlük Kullanın'

Uzmanlar, yeni tip Coronavirüsün ağız, burun ve göz yoluyla bulaştığı için bu dönemde kontakt lens yerine gözlüğün tercih edilmesi gerektiğini uyarısında bulundu.

28.03.2020-11:43 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-11:40) 'Lens Yerine Gözlük Kullanın'

Coronavirüs ilk kez Çin'de Dr. Li Wenliang isimli bir göz doktorunun hastasını muayene ettikten sonra ortaya çıktı. Bu nedenle uzmanlar kontakt lens yerine gözlüğün tercih edilmesi gerektiğini uyarısında bulundu. Prof. Dr. Ümit Kamış,  "Maalesef bu doktor hastasını muayene ettiği zaman virüs kendisine de bulaştı ve Cronavirüs enfeksiyonuna yakalandı. Bunun sonucunda da hayatını kaybetti. Bu anlamda göz doktorları da son derece riskli grupta yer almaktadır. Çünkü bu virüs ağız, burun ve göz yoluyla bulaşıyor. Bu anlamda çok ciddi göz sağlığı problemi yaşamayan hastaların muayenelerini ertelemelerini tavsiye ediyoruz. Bu hem kendilerini hem de sağlık çalışanlarını korumak adına son derece önemlidir. Bize de nitekim son günlerde acil vakalar dışında başvurular azaldı." dedi.

'LENS YERİNE GÖZLÜK KULLANMAYA ÖZEN GÖSTERMELİYİZ'

Kamış, göz doktorları olarak hastalarını bir metreden yakın mesafede muayene etmek durumunda oldukları için maske ve eldiven kullandıklarını, biyomikroskop cihazına da "nefes kalkanı" adını verdikleri bir koruyucu yerleştirdiklerini söyledi.

Virüs gözden de bulaştığı için özellikle dikkat edilmesi gereken bir husus bulunduğunu aktaran Kamış, "Lens kullananlar bu dönemde gözlerine daha fazla temas etmek durumunda kalacakları için mevcut risk daha da artıyor. Bu yüzden özellikle şu dönemde lens yerine gözlük kullanmaya özen göstermeliyiz. Dediğim gibi zaten ağız, burun ve göze temas etmememiz gereken bir durumda bir de lens kullanırsak hem virüs riskini daha fazla artırmış oluruz hem de gözde oluşacak bir enfeksiyon gözümüze kalıcı hasarlar verebilir." uyarısında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal