Legizi nedir, nasıl kullanılır? Legizi ile dijital vasiyet nasıl bırakılır?

Gelişen teknolojiyle birlikte neredeyse tüm işlemler dijital ortamda yapılmaya başladı. Öyle ki ölmeden önce insanların sevdiklerine yazdığı mektup ile vasiyetler de artık dijitalleşti. Peki, Legizi ne oluyor? Legizi nasıl kullanılıyor? İşte detaylar...

24.06.2022-09:22 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-09:22) Legizi nedir, nasıl kullanılır? Legizi ile dijital vasiyet nasıl bırakılır?

Ölmeden önce sevdiklerine vasiyet bırakmak isteyenlerin yeni tercihi Legizi uygulaması. Uygulamayla dijital ortamdan kolaylıkla vasiyet yazmak ve onu güvenle saklamak mümkün. Peki, legizi uygulaması nasıl kullanılır? Dijital vasiyet gerçek midir? Detaylar haberimizde...

Legizi nasıl vasiyet yazılır?

- Öncelikle uygulamayı indirin

- Hesap açarak, kimlik fotoğrafınızla öz çekim yaparak doğrulama işlemini gerçekleştirin

- Kişilerinizden vasiyet bırakmak istediklerinizi seçin

- Vasiyet yollayacağınız kişiyi de seçerek vasiyetinizi oluşturun

- Başkaları tarafından bırakılan herkese açık mesajlara uygulama ile ulaşabilirsiniz

Legizi vasiyetleri nasıl okunuyor?

Uygulamada yazılan vasiyetlerin kişi öldükten sonra sahiplerine iletileceği ve ölümün devlet sistemleri tarafından kontrolünün sağlanacağı bilinmektedir.

Kişiler kendilerine bırakılan vasiyeti okumak istediklerinde, göndericinin girdiği bilgileri doğrulaması gerekiyor. Ancak bilgi doğrulama işlemi sonrasında vasiyet okunabiliyor.

 legizi uygulaması nedir

Legizi vasiyet eden kişi nasıl öğrenilir?

Vasiyet eden kişinin kim olduğunu öğrenmek için onun ölmesi gerekiyor. Diğer türlü kimlerin vasiyet bıraktığını öğrenmek mümkün değildir.

Legizi uygulaması nasıl indirilir?

Uygulama Google Play Store ile Apple Store'da mevcuttur. Bu iki kanaldan uygulamayı indirerek vasiyetinizi yazabilirsiniz.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal