KYK faiz affından kimler faydalanıyor? KYK 2022 affı kimleri kapsıyor?

Milyonlarca öğrencinin beklediği KYK faizlerin silinmesine yönelik gelişmeler yakından takip edilmesi üzerine 2022 KYK affı kimlere var? sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Son dönemlerin rövanşta olan konusu KYK borçların faizleri için çalışmalar başladı. Bugün toplanan kabine toplantısından beklenen karar geldi mi? KYK faiz affı kimlere çıktı, kimlerin KYK borçları silinecek? İşte detaylar...

18.07.2022-18:40 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-18:55)

Üniversite eğitimi içerisinde öğrencilere verilen geri ödemeli kredi ödemeleri için öğrenciler ayağa kalktı. Borçlar üzerine konulan faizler son dönemlerde tartışma konusu yarattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan KYK borçlarına yönelik destek geldi. Öğrencileri yalnız bırakmayan Erdoğan, çalışmaların başladığını ve yüzlerin güleceğini duyurdu. Peki, KYK faizleri silinecek mi, kimlere KYK affı vuracak? 

2022 KYK affı kimleri kapsıyor?

KYK faiz affından kimler yaralanıyor? 

Son günlerde sıkça gündemde yer alan KYK faiz borçları üzerine Erdoğan sessiz kalmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; " Son zamanlarda bay Kemal çıkmış üniversiteli gençlerimizi KYK ilgili burslarla ilgili faiz yükü bindiriyormuşuz. Faizin en büyük düşmanı biziz. İlk Kabine toplantımızdan sonra KYK borçları ile ilgili açıklama yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz, enflasyona da kurban etmeyiz. Biz çalışmamız yapıyoruz. Milletimizin sıkıntısı da en iyi biz biliyoruz Bay Kemal. Harçları kim kaldırdı? Biz kaldırdık. Artık harç diye bir şey yok." ifadelerini kullandı.

2022 KYK affı çıktı mı?

18 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen kabine toplantısında ele alınan konulardan birisi de KYK faiz borçları oldu. Tamamlanan toplantı sonrasında tüm gözler Erdoğan'dan gelecek açıklamaya çevrildi. Öğrencilerin ana parayı muhakkak ödeyeceği fakat faizler konusunda affın çıktığı belirlendi. Faiz affının kimleri kapsadığı ise önümüzde ki saatlerde ilgili bakanlık üzerinden açıklanması bekleniyor. Konu hakkında detaylı bilgilere saatler sonra haberimizden ulaşabilirsiniz.

Talha Keleş
talhakeles@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal