KYK burs ve kredileri bayramdan önce yatar mı? 2022 Temmuz KYK burs ve kredi ödeme tarihleri

Kurban Bayramı’nın başlamasına yaklaşık iki haftalık bir süre kaldı. Eğitim hayatlarına devam eden öğrenciler ise KYK burs ve kredilerinin ne zaman yatacağını merak ediyor. Peki KYK burs ve kredileri bayramdan önce yatar mı? İşte 2022 Temmuz KYK burs ve kredi ödeme tarihleri...

25.06.2022-13:01 - (Son Güncelleme: 25.06.2022-13:01) KYK burs ve kredileri bayramdan önce yatar mı? 2022 Temmuz KYK burs ve kredi ödeme tarihleri

Okulların kapanmasıyla beraber yaz tatillerine başlayan milyonlarca üniversite öğrenci KYK burs ve kredi ödemelerinin yatacağı zamanı merakla bekliyor. Her ayın 6’sı ile 10’u arasında yattığı bilinen KYK burslarının Kurban Bayramı öncesinde yatıp yatmayacağını öğrenmek isteyen öğrenciler arama motorlarına yönelerek konu hakkında araştırma yapmaya devam ediyor. Peki KYK burs ve kredileri bayramdan önce yatar mı?

KYK burs ve kredileri bayramdan önce yatar mı?

2022 KYK burs ve kredi ödeme tarihlerinin açıklanması için dikkatlerini Gençlik ve Spor Bakanlığı’na çeviren üniversite öğrenciler diğer yandan Kurban Bayramı öncesinde 2022 KYK burs ve kredi ödemelerini yapılıp yapılmayacağı sorusunun açıklanmasını bekliyor.

KYK burs ve kredi ödemeleri

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nın öncesinde KYK burs ve kredi ödemelerinin yatırılması sebebiyle öğrenciler Kurban Bayramı’nda da aynı uygulamanın yapılacağı beklentisine kapıldı. Bu beklentinin bir başka nedeni olarak ise Kurban Bayramı tatilinin KYK burs ve kredilerinin ödenme zamanı olan 6’sı ile 10’u arasına gelmesi gösterildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2022 Temmuz KYK burs ve kredi ödeme tarihleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ödemelerin yine geçmiş aylarda olduğu gibi Temmuz ayının 6. günü ile 10. günü arasında T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yapılması bekleniyor.

2022 KYK burs ve kredi ödemeleri şu şekilde:

Lisans: 850 TL

Yüksek lisans: 1700 TL

Doktora: 2.550 TL

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal