KYK burs ve krediler Ramazan Bayramı öncesinde ödenecek mi?

Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs ile kredi Mayıs ayı ödemeleri öğrenciler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan bir son dakika açıklamasına odaklanan öğrenciler '' Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ödemeleri ne zaman yatırılacak? KYK burs ile kredi ödemeleri Ramazan Bayramı 'ndan önce yatırılacak mı? '' sorusunun cevabını merak ediyor. Peki Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ile kredi ödemeleri öğrencilere ne zaman verilecek? KYK burs ile kredi ödemeleri bayram öncesinde yapılacak mı? konusunun merak edilenleri ve detayları haberimizin devamında..

22.04.2022-17:15 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-17:15) KYK burs ve krediler Ramazan Bayramı öncesinde ödenecek mi?

Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs ile kredi Mayıs ayı ödemeleri öğrenciler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan bir son dakika açıklamasına odaklanan öğrenciler '' Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ödemeleri ne zaman yatırılacak? KYK burs ile kredi ödemeleri Ramazan Bayramından önce yatırılacak mı? '' sorusunun cevabını merak ediyor. Bildiğiniz gibi söz konusu ödemeler öğrencilerin TC kimlik numaralarının son rakamına bakılarak her ayın 6 'sı ya da 10 'unda hesaplara yatırılmaktadır. Peki Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ile kredi ödemeleri öğrencilere ne zaman verilecek? KYK burs ile kredi ödemeleri bayram öncesinde yapılacak mı? konusunun merak edilenleri ve detayları haberimizin devamında..

'' Kredi ve Yurtlar Kurumu burs paralarını ne zaman yatıracak? '' sorusu son zamanlarda en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu ödemeleri için öğrenciler Ramazan Bayramı öncesinde burs paralarının banka hesaplarına yatırılıp yatırılmayacağı sorusunun cevabını bilmek istiyorlar. Aynı zamanda Mayıs ayı KYK burs ile kredi paralarının da Ramazan Bayramından hemen önce yatıp yatmayacağı konusu da henüz kesinleşmedi. Peki, Kredi ve Yurtlar Kurumu burs paraları ne zaman yatırılacak? İşte detayları..

KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman yatacak

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi ödemelerini ne zaman yapacak?

İlk kez KYK 'dan burs ya da kredi alacak olan öğrenciler için başvurdukları öğretim yılının başı itibari ile ( Ekim ayı ) normal öğrenim süresi boyunca düzenli olarak ödemeler yapılıyor. Bu öğrencilere T.C. kimlik numaralarının son rakamına bakılarak her ayın 6 'sı ya da 10 'unda hak ettikleri ödeme miktarları yapılmaktadır. Mayıs ayının KYK burs ile kredi ödemelerinin ise Ramazan Bayramından hemen önce yatırılıp yatırılmayacağı konusunda ise şu an için kesin bir bilgi yoktur. Bu konu hakkında yetkililer tarafından kesin bir bilgi ve açıklama geldiği zaman derhal sizler için haberimizde paylaşacağız.

KYK ödemeleri ne zaman yatırılacak

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından ne kadar burs ve kredi ödemesi yapılıyor?

2022 yılı için kredi ve burs miktarı, lisans öğrencileri için 850 TL, yüksek lisans öğrencileri için 1700 TL ve doktora öğrencileri için de 2.500 TL olarak güncellendi.

KYK burs ödemeleri ne kadar

Hangi durumlarda öğrencilerin kredileri kesilir?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere burs ödemeleri yanında ayrıca kredi ödemeleri de verilmektedir. Burs ödemesinden yararlanamayan bazı öğrenciler kredi ödemesine başvuru yapıyor ve uygun görüldüklerinde de KYK tarafından kendilerine her ay düzenli olarak belli miktarda kredi ödemesi yapılmaktadır. Ancak kredi ödemesi alan öğrencilerin kredileri bazı durumlarda kesilebilir bu yüzden de öğrencilerin kredi alırken çok dikkat etmeleri gerekiyor. Peki hangi durumlarda öğrencilerin kredi ödemeleri kesilmektedir? İşte o nedenler;

- Öğrencinin eğitim aldığı öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması ya da geçici bir süreliğine uzaklaştırma alması hali

- Öğrencinin kredi ödemesi almaktan vazgeçmesi, izin alması ya da kayıt dondurma işlemi yapması hali

- Öğrencinin sağlık sorunlarından dolayı eğitim aldığı öğretim kurumuna devam edememe hali

- Öğrencinin eğitim aldığı öğretim kurumunun kapatılması hali

- Öğrencinin Bakanlığımıza bağlı olan yurtlardan '' yurttan süresiz olarak çıkarma cezası '' alması hali

- Öğrencinin kesin hüküm ile mahkum olma hali

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal