KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? 2023 KYK burs başvuru şartları neler, ücreti ne kadar olacak?

Üniversite sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak edilirken gözler bir yandan da KYK’nın burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağı sorusunda. Peki KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? 2023 KYK burs başvuru şartları neler, ücreti ne kadar olacak? Soruların yanıtı haberimizde...

18.08.2023-12:26 - (Son Güncelleme: 19.08.2023-17:32)

YKS yerleştirme sonuçları heyecanla beklenirken üniversite adayları okullarına gitmeden önce Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuruları hakkında da araştırmalara başladı. KYK ilk olarak yurt başvurularını erişime açarken burs ve kredi başvurularını eğitim ve öğretim döneminde başlatıyor. Öğrenciler KYK burs ve kredi başvuru tarihleri ve diğer detayları öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki KYK burs başvuruları başladı mı, Ne Zaman başlayacak? 2023 KYK burs başvuru şartları neler, ücreti ne kadar olacak?

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği kredi ve burs başvuruları geçtiğimiz eğitim döneminde 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında alınmıştı.

Bu yılki başvuruların da ÖSYM'in yapacağı yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yine Kasım ayı içinde yapılması bekleniyor.

KYK burs ve kredi

2023 KYK burs başvuru şartları neler?

İlk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ve halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları burs/kredi başvurusunda bulunabiliyor.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, 12 kamu kurumu aracılığıyla tamamen dijital olarak doğrulanıyor.

Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ve başvurusu geçerli olan fakat burs alamayan, arzu eden tüm öğrencilere öğrenim kredisi tahsis ediliyor.

2023 KYK burs başvuru ücreti ne kadar?

2023 yılında lisans ve ön lisans öğrencilerine burs ücreti 1250 TL, yüksek lisans öğrencilerine 2500 TL, doktara öğrencilerine ise 3750 TL olarak yatırlıyor.

KYK burs ve kredi ödemelerine yıl başında zam yapılması bekleniyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal