Kuzeyli (The Northman) film konusu ve oyuncuları

Vikingler dönemini anlatan Kuzeyli (The Northman) filminin konusu ve oyuncularını anlatan içeriğimizde film hakkında yapılan yorumlarla birlikte film hakkındaki puan analizlerine ilişkin merak edilen soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

21.05.2022-14:32 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-14:32) Kuzeyli (The Northman) film konusu ve oyuncuları

Beyazperdede gösterime giren Kuzeyli (The Northman) filminin başrollerini Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy paylaşıyor. Ethan Hawke, Alexander Skarsgård ve Willem Dafoe gibi başarılı oyuncuların da yer aldığı filmin kadrsounun oldukça zengin olduğu da görülüyor.

Güçlü bir oyuncu kadrosuyla beyazperdeye giriş yapan Kuzeyli (The Northman) filmi Vikingler dönemini anlatıyor. 2 saat süren çalışmada seyirciler gerilim, aksiyon, fantezi ve mitolojinin o güzel etkilerini bir arada yaşıyor. Yönetmenliğini Robert Eggers'in yaptığı ve son zamanların en etkileyici formu olan Vikings’i merkeze alan filmde intikam ve savaş odaklı proje ele alınıyor. Dizi ve film dünyasında en etkili konu olarak işlenen intikam kavramında sallanan kılıçlar, dinmeyen kanlar ve susmayan öfkeler filmin anlatısını çok fazla güçlendiriyor.

Kuzeyli (The Northman) filmi

Kuzeyli (The Northman) film konusu

Baştan sona destansı bir özelliğe erişen The Northman’ın resmi özeti, Viking prensi Amleth'in işgalciler tarafından öldürülmüş olan babası Kral Horvendill’in intikamını almak için gün saymasıdır.

Viking döneminde geçen Kuzeyli, Kral Aurvandill (Ethan Hawke) ve Kraliçe Gudrún’un (Nicole Kidman) oğlu olan Amieth’i (Alexander Skarsgård) konu ediyor. Gözleri önünde amcası tarafından babasının öldürülmesine şahit olan ve annesini de işgalcilerin kaçırdığı genç adam büyüdükten sonra babasının intikamını almak ve annesini de ger kurtarmak için yeminler ediyor ve krallığını yeniden kurabilmek adında intikam savaşına başlıyor.

Hikyyeye yön veren oyuncuların yüksek perfomanslarına ek olarak güçlü sinematografi içeren Kuzeyli filminde İzlanda’nın uçsuz bucaksız büyüsü ve sisli atmosferini de gösteriyor.Görsel alanda filmde epik noktası arşa çıkarken intikam açlığı ve nefret gücü ile süslenen Olga hikayesiyle filme daha farklı bir anlam katılıyor.

Kuzeyli (The Northman) filmi

Kuzeyli (The Northman) filmi yorumcularda iyi yönde eleştiriler alırken 8/10 puana kavuşuyor. Alınan bu puanlarla birlikte IMDb: 7,8'e yükseltiyor.

Kuzeyli (The Northman) filmi oyuncuları

Alexander Skarsgård – Amieth

Anya Taylor-Joy – Olga

Claes Bang – Fjölnir

Nicole Kidman – Gudrún

Ethan Hawke – Aurvandill

Gustav Lindh

Willem Dafoe

Elliott Rose

Phill Martin

Eldar Skar

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal