Kuzey Kore'nin Füze Denemeleri Devam Ediyor

Coronavirüs salgını dünyayı etkisi altına alırken, bu durum Kuzey Kore'de pek hissedilmedi. Vakaların gizlendiği düşünülen Kuzey Kore'de füze denemeleri devam ediyor. Son 2 ay içinde 3'ncü füze denemesi gerçekleştirildi.

30.03.2020-11:12 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-10:51) Kuzey Kore'nin Füze Denemeleri Devam Ediyor

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını dünyayı etkisi altına aldı. Bu durum ise Kuzey Kore'de gereken etkiyi yaratmadı. Ülke her konuda olduğu gibi küresel virüs konusunda da dışa kapalı bir politika izliyor. Öte yandan füze denemeleri de aynı hızda devam ediyor. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin Doğu Denizi'ne tanımlanamayan füze fırlattığını duyurdu.

Füzelerin Kuzey Kore'nin doğudaki liman kenti Wonsan'dan atıldığı belirtilen açıklamada, "Coronavirüs salgınının tüm dünyayı etkilediği bir dönemde füze denemesi yapılması son derece yersiz." denildi. Japonya Savunma Bakanlığı ise füzelerin Japon karasularına yakın bir noktaya düştüğünü belirtti. 

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA da, denemenin başarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Kuzey Kore, son 2 ayda 3'ncü füze denemesini gerçekleştirdi.

KUZEY KORE VERİLERİ GİZLİYOR İDDİASI

Ayrıca şu ana kadar Kuze Kore'de verilere göre coronavirüs vakası görülmedi. Ülke virüsün yayılmasını önlemk için çerçevesinde sınırlarını kapatmış, ülkeye turist girişini yasaklamış, okulların açılışını ertelemişti. Virüsün verilere yansımaması da dünya üzerinde tartışma konusu yarattı. Birçok ülke ve bilim insanı ülkedeki vaka ve ölüm sayısının binlerce kişi olduğunu öne sürdü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal