Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un karar aldı: Dar kesim pantolon giymek yasaklandı!

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un aldığı karar dünya basınında gündem oldu. Kuzey Kore'de dar kesim pantolon giymek yasaklandı. Söz konusu yasağa uymayanlara ise ceza verilecek.

06.05.2022-17:18 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-17:37) Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un karar aldı: Dar kesim pantolon giymek yasaklandı!

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un tarafından Kuzey Kore için ilginç bir yasak kararı alındı. Dünya basınında kısıtlamalarıyla sık sık gündeme gelen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, aldığı yeni kararla bir kez daha gündem oldu. Kim Jong Un, ülkede dar kesim pantolonun giyilmesini yasakladı.

Dar kesim pantolon giymek yasaklandı

Kim Jong-un'un ülkedeki genç yetişkinlerin batılı trendleri takip etmesinden korktuğunu ifade etti. Bu nedenle de ülkede dar kesim pantolonun giyilmesi yasaklandı.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un

Yasağa uymayanlara ceza verilecek

Sosyalist Yurtsever Gençler Birliği, 20 ve 30'lu yaşlardaki gençlerin pantolonlarını inceledi ve dar pantolon giyenleri tespit etti. Güvenlik şubelerine getirilen dar pantolon giyenlere 'moda suçlarını tekrar etmeyeceklerine dair özeleştiri mektupları' yazmaları istendi.

Yetkililer, Kuzey Kore tarzında kıyafet ve saç giymenin sosyalist bir yaşam tarzının oluşturulmasında önemli bir rol oynadığını vurguluyor.

Mehlika Karadayı
mehlikakaradayi@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal