Kuzey İrlanda’da Gerilim Devam Ediyor

Brexit anlaşması nedeniyle Kuzey İrlanda ve Birleşik Krallık'ın geri kalanı içinde ticarete sınırlama koyan düzenlemenin ardından başlayan olaylar bitmek bilmiyor. Şimdi de polise taş dırlatan protestocular, polis araçlarına da zarar verdi.

20.04.2021-09:52 - (Son Güncelleme: 20.04.2021-09:52) Kuzey İrlanda’da Gerilim Devam Ediyor

Kuzey İrlanda'da geçtiğimiz günlerde Prens Philip’in ölümünün ardından durulan şiddet olayları tekrar şiddetlendi. Brexit anlaşması gereği Kuzey İrlanda ile Birleşik Krallık arasında ticarete sınırlama koyan düzenlemeye karşı birlik tarafları sokağa indi. 

KUZEY İRLANDA PROTOKOLÜ'NE KARŞI ÇIKIYOR

Başkent Belfast'ta ateş yakan protestocular, polise taş ve şişelerle saldırdı. Polis araçlarına da zarar verdi. Birlik yanlıları, protokolün ticarete zarar verdiğini savunup, Brexit anlaşmasının bir adımı olan Kuzey İrlanda Protokolü'ne karşı çıkıyor. 

İRLANDA CUMHURİYETİ ARASINDAKİ TİCARETİ GERÇEKLEŞTİRİYOR 

Protokol, Birleşik Krallık'ın parçası olan Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti arasındaki ticareti gerçekleştiriyor. Birlik yanlıları, Kuzey İrlanda Protokolü'nün ticarete zarar verdiğini ve Kuzey İrlanda'nın Birleşik Krallık'taki konumunu tehdit ettiğini savunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal