Kuveyt'ten Coronavirüs Nedeniyle İran'a 10 Milyon Dolar Yardım

Kuveyt, yeni tip coronavirüse karşı mücadelesinde destek amacıyla İran'a 10 milyon dolar yardım gönderecek.

17.03.2020-14:34 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-14:27) Kuveyt'ten Coronavirüs Nedeniyle İran'a 10 Milyon Dolar Yardım

İran resmi ajansı IRNA'da yer alan habere göre, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile Kuveytli mevkidaşı Ahmed Nasser Al Sabah telefonda görüşme gerçekleştirdi.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Al Sabah, görüşmede, yeni tip coronavirüsle (Covid-19) mücadelede İran hükümeti ve halkının yanında olduklarını ifade ederek, İran'a bu konuda destek maksatlı 10 milyon dolar yardımda bulunacaklarını duyurdu.

Coronavirüsle mücadelenin bölgesel ve küresel iş birliğini gerektirdiğinin altını çizen Zarif ise Kuveyt'e ABD’nin İran’a yönelik tek taraflı yaptırımlarına uymaması ve yaptırımların kaldırılması şeklinde açıklamalarda bulunan ülkelere katılması çağrısı yaptı.

ZARİF TÜM DÜNYA ÜLKELERİNİ İRAN'A YARDIMA ÇAĞIRMIŞTI

İran'da şimdiye kadar 853 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan salgınla mücadele için Sağlık Bakanlığının ihtiyaç listesini "ACİL" başlığıyla geçen hafta Twitter hesabı üzerinden paylaşan Zarif, tüm ülkelerine İran'a yardım etmeleri konusunda çağrıda bulunmuştu.

Zarif, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres önde gelmek üzere, uluslararası kuruluşların liderlerine ve diğer ülkelerin dışişleri bakanlarına yazdığı mektupta ise coronavirüsle ABD'nin tek taraflı yaptırımlarının kaldırılmasını talep etmişti.

Çin ve Rusya Dışişleri Bakanlıkları tarafından yapılan açıklamalarda, coronavirüsle boğuşan İran'a tıbbi malzeme teminini engelleyen ABD'nin tek taraflı yaptırımları "insanlık dışı" olarak adlandırmış ve yaptırımların kaldırılması yönünde çağrı yapmıştı.

Washington'un direkt olarak İran'ın sağlık sektörüne bir yaptırımı söz konusu olmamasına karşın tek taraflı bankacılık yaptırımları ve ABD'nin yaptırım listesine alınmaktan çekinen yabancı şirketlerin Tahran'la ticaret yapmaktan kaçınması, İran'ın sağlık malzemeleri ve ilaç ithalatını güçleştiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal