Kuveyt, ABD ile İran Arasında Müzakerelerin Başladığını Açıkladı

Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid el-Carullah, "Washington ile Tahran arasında müzakereler başladı. İrtibat ve hareketlilik var." açıklamasında bulundu

24.05.2019-13:38 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-13:32)

Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid el-Carullah, bölgede artanyükselen gerginliğin düşürülmesi amacıyla ABD ile İran arasında müzakerelerin başladığını aktardı.

Carullah, gazetecilere açıklamalarda bulunarak, "Taraflar arasında müzakereler başladı. İrtibat ve hareketlilik var." sözlerini kullandı.

Bu doğrultuda son gelişme olarak Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi'nin İran'da bir dizi görüşmelerde bulunduğunu belirten  Carullah, bölgede akıl ve hikmetin galip gelmesini umduklarını ifade etti.

ABD VE İRAN SAVAŞA MEYİLLİ DEĞİL  

Bölgedeki çatışmalara son verileceğini ve istikrarın hâkim olacağını belirten Kuveytli yetkili, bu konudaki iyimserliğinin nedenini İran ve ABD'nin savaşa meyilleri olmaıdklarını belirten açıklamaları olarak gösterdi.

Carullah, "Bölgenin güvenliğini tehdit eden tehlikelerin kontrol altına alınması için iyimser bir tablo ve umut var." ifadesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal