Kütahya Tavşanlı'da 50 Berber Karantinaya Alındı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde berber denetimine çıkan doktorlardan birinin coronavirüs testi pozitif çıktı. Bu gelişmenin ardından, ilçede çalışan berberler karantina altına alınırken, 50 berber salonu tekrar kapatıldı. Karantinaya alınan 50 kişiden 35'inin testi ise negatif çıktı.

19.05.2020-17:10 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-16:59) Kütahya Tavşanlı'da 50 Berber Karantinaya Alındı

Coronavirüs salgını ülkemizde etkisini sürdürmeye devam ederken, ilk normalleşme adımı AVM, berber, kuaför ve güzellik salonları üzerinden atıldı. Özellikle berber ve kuaförler sık sık incelenirken, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, berberleri denetleyen ekipte bulunan bir doktorun coronavirüs test sonucu pozitif çıktı.

Bu gelişmenin ardından, İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı görevlilerce yapılan filyasyon çalışmasında 100 iş yeri bulunan ilçede, testi pozitif çıkan doktorun 50 kadar berber denetlemesine katıldığı belirlendi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca 50 berber ve çalışanı 14 günlük ev karantinasına alınarak test yapıldı.

"KARANTİNADA KALACAKLAR"

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan, Tavşanlı Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Onur Düvenli, "Salonlarımızı denetlemek için gelen doktorun test sonuçları pozitif çıktığından dolayı ilçemizde denetlenen 50 berber kuaför salonu kapatılıp, salon sahiplerine test yapıldı. Sonuçlar bekliyoruz, 50 iş yeri sahibi arkadaşımız elemanlarıyla birlikte 14 gün evlerinde karantina da kalacak." dedi.

Berberlerden 35'inin test sonucu negatif çıkarken, 15 berberin sonuçları bugün belli olacak. Öte yandan Tavşanlı Kaymakamlığı karantinaya alınan berberlere bin lira yardımda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal