Kusursuz Oje Nasıl Sürülür?

Pürüzsüz görünmediği için tırnaklarınız olduğundan daha kötü görüneceği için oje sürme tekniklerini bilmeniz gerekiyor. Peki, kusursuz oje nasıl sürülür? Oje sürmeden önce pürüzsüz görünmesi için neler yapmalıyız? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

15.06.2020-17:31 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-17:30) Kusursuz Oje Nasıl Sürülür?

Oje sürerken fazla yorulmadan ve temizlemekle uğraşmadan kusursuz tırnaklara kavuşabilirsiniz. Kadınların vazgeçilmez kozmetik ürünlerinden olan ojeleri sürerken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır.

Oje Sürerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ojelerle tırnaklarımızı kusursuz göstermek için yapabileceğiniz ufak detaylar vardır. Oje sürerken taşırıyor ve temizlemekle uğraşıyorsanız artık yorulmanıza gerek yok. Öncelikle ten renginizle uyumlu bir oje satın almanız gerekiyor. Oje fırçasının çok kalın ya da çok ince olmamasına dikkat edin. Fırça boyunun da çok uzun olmaması gerekiyor. En kolay sürebileceğiniz oje fırçaları Revolution ve Golden Rose ojelerinin fırçaları. Oje seçiminizi doğru yaptıktan sonra işiniz oldukça kolay.

• Oje sürerken tırnakların ortasından başlamanız gerekiyor. Kenarlara fırçayı ne kadar yaklaştırırsanız taşma ihtimali de o kadar artar.

• Tırnak ortasından aşağıya doğru hızlı şekilde fırçayı çekin. Oje yoğunluğunu da iyi ayarlamanız gerekiyor. Az olması tırnağa yayılmadan kurumasına sebep olacaktır. Çok yoğun olursa etrafına taşabileceği için temizlemek zorunda kalırsınız.

• Orta yoğunlukta ojeyi tırnak ortasından yaymaya başlayabilirsiniz. Fırçayı bastırarak iki ucunun da eşit olarak açılmasını sağlayın. Böylece tırnak kenarlarına işlem yapmanıza gerek kalmadan ojeyi dağıtabilirsiniz.

• İkinci katı sürmek istiyorsanız ojenin tam olarak kurumasını beklemeyin. Kuru ojenin üzerine yeniden oje sürmeniz halinde alttaki oje dağılabilir.

Ojenin Kusursuz Görünmesi için Ne Yapmak Gerekiyor?

Oje sürdükten sonra tırnakta pürüzlü bir görünüm oluşması hepimizi rahatsız ediyor. Bunun için yapmamız gereken püf noktalar vardır. Kusursuz oje nasıl sürülür; oje sürmeden önce tırnak bakımı yapmalı, oje sürerken doğru teknikler izlemeli ve oje sürdükten sonra da dikkat etmelisiniz. Böylece istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz. Kusursuz bir oje görünümü istiyorsanız öncelikle oje sürmeden önce tırnaklarınızı temizlemeniz ve bakım yapmanız gerekiyor.

Tırnak bakım yağları kullanabilir, tırnağınızda oje varsa besleyici bir asetonla üstünden geçebilirsiniz. Lavanta yağı, zeytinyağı gibi doğal yağları kullanarak tırnaklarınızı besleyebilirsiniz. 5-10 dakika kadar tırnak bakımı yaptıktan sonra oje sürebilirsiniz. Oje sürerken doğru teknikleri uygulayarak istediğiniz görünümü kazanmanız mümkün. Oje sürdükten sonra kurumadan darbe almaması gerektiği için bir elinize sürdükten sonra kurumasını bekleyerek ikinci elinize öyle sürebilirsiniz.

Mat Ojeler Nasıl Pürüzsüz Sürülür?

Mat ojeleri sürmek ayrıca özen gerektirdiği için daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Kusursuz oje nasıl sürülür; mat ojelerin kusursuz görünmesi için fırçayı sadece bir kez tırnaklarınızda gezdirmeli ve bir kerede ojeyi dağıtmalısınız. İkinci kez fırça darbesi alan ojeler pürüzlü görünecektir. Mat ojeleri sürerken fırçaya alacağınız yoğunluğu doğru ayarlamanız gerekiyor. İkinci kat sürmeniz de bu ojelerin kusursuz görünmesini engelleyecektir. Mat ojeleri sürdükten sonra pürüzsüz kalması için elinizi soğuk suda 1-2 dakika bekletebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal