Kuruyan Dudaklara Ne İyi Gelir?

Özellikle kış aylarında kuruyan dudaklar herkesin sıklıkla karşılaştığı rahatsız edici bir problemdir. Sizin için bir araya getirdiğimiz bu uygulamaları yaparak dudağınızı her zaman nemli tutabilir ve dudak kuruluğundan kurtulabilirsiniz. İşte dudak kuruluğundan kurtulmanın yolları…

03.03.2020-15:10 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-14:54) Kuruyan Dudaklara Ne İyi Gelir?

Soğuk havalarda daha sık karşılaşılan, dudaklarda çatlama, kuruma hissi, hassasiyet ve acı gibi belirtiler gösteren dudak çatlamasına ne iyi gelir? İşte detaylar…

DUDAK ÇATMASINA NE İYİ GELİR?

Toz Şeker

Dudaklarınızdaki ölü dokulardan kurtulmanızı sağlar ve ölü hücrelerin oluşmasını önler. Bir tatlı kaşığı toz şekerle bir tatlı kaşığı balı karıştırıp dudaklarınıza sürün ve beş dakika kadar bekletin. Ardından ılık suyla dudaklarınızı temizleyin.

Bal

Hakiki balı parmaklarınızla dudaklarınızın üzerine sürün ve 15-20 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayın. Dudaklarınızdaki çatlaklar geçene kadar bunu uygulamaya devam edin.

Salatalık

Dudakların ihtiyaç duyduğu nemi sağlayan önemli bir besindir. Salatalığın sulu tarafını dudaklarınızı uygulayıp 15-20 dakika bekletin ve ardından güzelce temizleyin.

Aloe Vera

Uzunlamasına kestiğiniz aloe vera bitkisinin yaprağının içinden çıkan jeli gece yatmadan önce dudaklarınıza sürüp bu şekilde uyuyun. Çatlaklarınızın birkaç gün içerisinde iyileştiğini göreceksiniz.

Hindistan Cevizi Yağı

Katı haldeki Hindistan cevizi yağı dudak çatlaması için kullanılan bir diğer etkili yöntemdir. Hindistan cevizi yağını çatlamış dudaklarınıza sürmeniz yeterli olacaktır.

Su

Dudaklarınıza kaybettiği nemi yeniden kazandırmak için su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Günde 8-10 bardak su içerek vücuda ihtiyacı olan suyu sağlayabilir ve dudak kuruluğunuzdan, çatlamalardan kurtulabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal