Kurumuş çay lekesi kıyafetlerden ve eşyalardan nasıl çıkar? Halıdaki ve kıyafetten kurumuş çay lekesini çıkarma teknikleri ve pratik yolları

Çıkarılması zor lekelerden olan çay lekesi pek çok kişinin kabusu olmuş durumda. Kıyafetlere, halıya ve yüzeylere döküldüğünde hemen temizlenmesi gereken çay lekesi, yüzeylerde kuruması durumunda çıkarılması güç bir hal alıyor. Çay lekesi ile başı dertte olan kişiler, çay lekesi kıyafetlerden nasıl çıkar? Halıda ve kıyafetlere kurumuş çay lekesi nasıl temizlenir? Yöntemleri neler? Gibi sorulara yanıt arıyor.

27.04.2022-22:38 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-12:18) Kurumuş çay lekesi kıyafetlerden ve eşyalardan nasıl çıkar? Halıdaki ve kıyafetten kurumuş çay lekesini çıkarma teknikleri ve pratik yolları

İçimi güzel olan çay, yüzeylere döküldüğünde tam bir kabusa dönüşüyor. Döküldüğü anda temizlenmesi gereken çay lekesi, kuruduğu takdirde çıkması zorlaşıyor. Hal böyle olunca, kurumuş çay lekesini temizlemek için birçok farklı yöntem kullanılmaktadır. Kurumuş çay lekesini çıkarmak için kullanılan yöntemler pek çok kişinin merak konusu haline geldi. İşte kurumuş çay lekesini çıkarmak için kullanılan bazı yöntemler...

Kurumuş çay lekesini çıkarmak için çeşitli kimyasallar kullanılsa da birçok kişi doğal yollarla çay lekesi den kurtulmak ister. Çay lekesi hemen müdahale edildiğinde uğraştırmadan temizlenmektedir. Kurumuş çay lekesi ise tam bir kargaşadır. Bu gibi durumlarda, çayın döküldüğü bölge temizlendikten sonra sirke, karbonat bulaşık deterjanı gibi malzemelerle kalan lekeler giderilebilir.

Kurumuş Çay lekesi

Kurumuş çay lekesi nasıl çıkar?

#Kurumuş çay lekesini çıkarmak için uygulanacak pratik ve doğal yöntemlerden biri karbonat kullanmaktır. Çay dökülen böyle temiz bir bezle temizlendikten sonra, ıslanan bölge karbonatlı su ile silinir. Hazırlanan karbonatlı su ile temizleme işlemi, çay lekesi yok oluncaya kadar devam eder. Çay lekesi çıktıktan sonra ise işlem uygulanan bölge temizlenir.

#Çay lekesinden kurtulmak için kullanılan bir diğer yöntem ise sirkedir. Keskin bir yapıya sahip olan sirke, çay lekelerin karşı oldukça etkilidir. Sıcak suya sirke ilave edilir ve hazırlanan karışım çay lekesi olan olan böyleyse uygulanır. Sirkeli su ile silinerek temizlenen bölge, leke çıktıktan sonra duru su ile yeniden temizlenerek durulanır.

Çay lekesi temizleme

#Çay lekesine karşı kullanılan diğer malzeme ise bulaşık deterjanıdır. Çay dökülen yüzeylerin temizlenmesinde bulaşık deterjanı oldukça etkilidir. Ilık suya bulaşık deterjanı eklenerek hazırlanan karışım, çay lekesi olan bölgeye uygulanır. Leke çıkana kadar deterjanlı su ile silinen bölge, çay lekesi yok olduktan sonra temiz su ile durulanır.

#Çay lekesini çıkarmak için doğrudan uygulanan yöntemlerden biri de tuzdur. Çay dökülen bölgeye tuz uygulanır ve 10 dakika bekletilir. Daha sonra bölge, ıslak bir bezle çay lekesi gidene ovulur.

#Kurumuş çay lekesi için sirke ve bulaşık deterjanı karışımı da kullanılır. Sıcak suya sirke ve bulaşık deterjanı ekleyerek karıştırılır. Çay lekesi olan bölge hazırlanan karışımla iyice silinir. Lekenin yok olmasının ardından bölge temiz su ile durulanır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal