Kuru İncirli Sütün Bağışıklık Güçlendirici Etkileri

Kuru inciri süte ekleyerek içmenin vücudumuza oldukça yararı vardır. Kalsiyum bakımından oldukça zengin olan süt ve güçlü antioksidan etkisi ile incir bir araya geldiğinde şifa kaynağı oluyor. Peki, kuru incirli sütü nasıl hazırlarız?

28.01.2019-16:09 - (Son Güncelleme: 16.02.2022-11:21)

Süte kuru incir ekleyip içmenin öyle bir faydası var ki… Kalsiyum bakımından oldukça zengin olan süt ve güçlü antioksidan etkisi ile incir bir araya geldiğinde şifa kaynağı oluyor.

Peki, şifa deposu kuru incirli sütü nasıl hazırlarız? 

İlk olarak bir tencerede önce sütü kaynatın, süt kaynadıktan sonra içerisine 4 adet kuru inciri atın. İncir ile birlikte sütü 5 dakika daha kaynatın. Sonrasında bu karışımı robottan geçirip püre kıvamına getirin.  Hazırladığınız karışımı tükettikten sadece yarım saat sonra kabızlık probleminizin çözüldüğünü göreceksiniz.

Bunun yanı sıra balgam sökücü özelliği olan bu karışım kronikleşmiş öksürük ve bronşite de derman oluyor. Sık sık soğuk algınlığına yakalananlar için incirli süt adeta doğal bir antibiyotik olacaktır.

CİLDE PARLAKLIK VERİYOR!


Eğer her gün bir bardak sütün içerisine incir atıp tükettirseniz cilt sağlığınızdaki olumlu etkiyi fark edeceksiniz. Süt ve incir cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Kuru incirli sütü tüketmekte oldukça fayda var, şifa olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal