Kuru Ciltlerinizi Bu Yöntemlerle Canlandırın

Cildimiz, dış etkenlerden sizin düşündüğünüzden daha fazla etkileniyor. Özellikle hava sıcaklığının da etkisi ile daha çok bakıma ihtiyacı olan ciltleri canlandırmak için yapmanız gereken yöntemleri sizin için araştırdık. İşte detaylar…

02.07.2020-09:39 - (Son Güncelleme: 02.07.2020-09:35) Kuru Ciltlerinizi Bu Yöntemlerle Canlandırın

Cilt güzel bir görüntünün ana kaynağıdır. Sizin neşenizi, üzüntünüzü yansıtır ve sağlıklı olduğunuzu gösterir. Cilt kuruluğu yaşayanlarda ise bu tam tersi olur. Çünkü cildiniz kusurları daha fazla gösterir. Bunun içi yapılması gereken yöntemler oldukça basittir.

ILIK SUYLA YIKANIN

Aşırı sıcak suyla yıkanmak cildinizin nem dengesine fazlasıyla zarar vererek bunun beraberinde aşırı kuruluk, gerginlik hissi ve pul pul dökülmeye neden olabilir. Bu yüzden banyo suyunuzun ılık su olmasına özen gösterin. Banyodan çıktıktan sonra da cildinizi çok kurulamadan, henüz nemliyken nemlendirici krem uygularsanız cildinizin daha yumuşak olduğunu hissedeceksiniz.

ÖLÜ DERİLERİNİZDEN ARININ

Cildinizdeki matlığı ve kuru görüntüyü gidermek için kese yaptırmak faydalı olacaktır. Özellikle de bacaklardaki pul pul dökülmelerin ve ölü derilerin temizlenmesi için cilt ihtiyacınıza göre belirli aralıklarla kese yaptırabilirsiniz. Ancak hassas bir cildiniz varsa, cildinizde tahrişe yol açmamak için kese yaparken daha hafif hareketler ile yapmalısınız. Kese yerine doğal kabak liflerini de kullanabilirsiniz. Sonrasındaysa mutlaka tüm vücudunuza bolca nemlendirici uygulamalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal