Küresel Otomobil Üretiminde Coronavirüs Kaynaklı Düşüş Beklentisi

Avrupa, Kuzey Amerika ile Latin Amerika'da otomobil fabrikalarının kapanmasıyla araç üretiminin 1,4 milyon tane azalabileceği tahmin ediliyor.

21.03.2020-08:56 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-08:54) Küresel Otomobil Üretiminde Coronavirüs Kaynaklı Düşüş Beklentisi
Avrupa, Kuzey Amerika ile Latin Amerika'da otomobil fabrikalarının kapanmasıyla araç üretiminin 1,4 milyon tane azalabileceği tahmin ediliyor.

Uluslararası finans kuruluşu IHS Markit, yeni tür coronavirüs salgını sebebiyle Avrupa, Kuzey Amerika ile Latin Amerika'da otomobil fabrikalarının kapanmasıyla otomobil üretiminin 1,4 milyon adet azalabileceğini öngördü.

IHS Markit'ten yapılan açıklamada, coronavirüs salgınıyla mücadele boyutunda Avrupa, Amerika ve Güney Amerika'daki birçok otomobil üreticisinin geçici süre için üretim merkezlerini kapatma ve üretimi durdurma kararı verdiği hatırlatıldı.

Avrupa'daki üretim merkezlerinin kapatılmasının araç üretiminde 880 bin adedin üzerinde düşüşe sebep olacağının belirtildiği açıklamada, bölgede araç üretiminde en fazla düşüşün 256 bin adetle Almanya'da olacağı, bu ülkeyi 140 bin adetle İspanya, 100 bin adetle Fransa'nın izleyeceği belirtildi.

Yapılan açıklamada, Kuzey Amerika'da da bunun gibi bir tablonun yaşandığına belirterek, burada da 336 bini ABD'de olarak araç üretimin toplamda 478 bin adet azalmasının beklendiği aktarıldı.

Güney Amerika'daki üretim verilerinin de değerlendirildiği açıklamasında, konu olankıtadaki araç üretiminin 80 bin adet azalacağı belirtildi. Böylece, Avrupa, Amerika ve Güney Amerika'da, coronavirüs salgını sebebiyle kapanan fabrikalarla araç üretiminin toplam 1,4 milyon adet azalabileceği bekleniyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal