Küresel Isınma Gebeliği Riske Sokuyor

Yeni bir çalışma, iklim değişikliğine bağlı küresel ısınma gebelik risklerini artırdığını ortaya koydu.

09.11.2020-09:39 - (Son Güncelleme: 09.11.2020-09:31) Küresel Isınma Gebeliği Riske Sokuyor

Sonuçları BMJ dergisinde yayımlanan çalışma çerçevesinde, 7'si düşük ve orta gelir seviyesine sahip olan 24 ülkede yapılan 70 araştırmanın sonuçları bir araya getirilerek değerlendirildi.

Çalışmada, hava sıcaklığının her bir derecelik artışında, erken doğum ve düşük riskinin ortalama yüzde 5 arttığı, uzun süreli sıcaklık dalgasında ise erken doğum riskinin yüzde 16 arttığı gözler önüne serildi.

Uzmanlar, 28 araştırmanın 18'inde doğum kilosu ile sıcağa maruz kalma, 47 araştırmanın 40'ında da erken doğum ile sıcağa maruz kalma arasında bağlantı olduğuna saptandı.

Artan sıcaklıkların erken doğum ve düşük üzerindeki etkisinin, daha çok düşük ve orta gelir seviyesinde olan ülkelerde gözlendiği belirtildi.

Çalışmanın, gebe kadınların, sıcaklığa bağlı koşullarda yüksek riskli gruplarda yer aldığını gözler önüne serdiği vurgulandı.

Gebeliğin, kalbin daha fazla çalışması, iç sıcaklığın artması, sıcaklık stresine, yorgunluğa ve sıvı kaybına karşı daha savunmasız hale gelme gibi vücutta birtakım değişikliklere neden olduğu ifade ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal