Kurban Bayramı'ndan önce memur, emekli maaşları yatar mı? 2022 Memur maaşları bayramdan önce yatacak mı?

Temmuz ayına yaklaşırken milyonların beklediği emekli ve memur maaşlarından sona yaklaşıldı. 4 Temmuz'da belli olacak olan zam oranı emekli ve memur maaşlarına yansıyacak. Kurban Bayramında gelmesi nedeniyle maaşların erken yatırılıp yatırılmayacağı konusu da merak edilmektedir. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

21.06.2022-09:42 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-14:25) Kurban Bayramı'ndan önce memur, emekli maaşları yatar mı? 2022 Memur maaşları bayramdan önce yatacak mı?

Uzun bir süredir gündemde olan Temmuz zammında sona gelindi. 9-12 Temmuz tarihleri arasında Kurban Bayramı kutlanırken Temmuz zammının da erken gelip gelmeyeceği merak edilmektedir. Peki, memur maaşları bayramdan önce yatar mı? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Temmuz maaşları bayramdan önce yatacak mı?

Emekli ve memur maaşlarında yapılacak olan zam oranı 4 Temmuz'da belli olacak.Maaşlarını zamlı olarak almak isteyen kişiler heyecanla bugünü beklerken önümüzde Kurban Bayramı'nın olması nedeniyle birçok kişi erken ödeme yapılmasını bekliyor. Ancak maaşları Temmuz ayında erken yatırılması konusu hakkında bir açıklama bulunmuyor.

Memur Maaşları Ne Zaman Yatırılacak

Memur maaşı ne zaman yatar?

Memurlar Normal şartlarda maaşlarını her ayın 15'inde alır. Ancak Ramazan Bayramı'nda Memurlara maaşları erken olarak verildi. Kurban Bayramı’nda da Bu uygulamanın yapılması beklenirken henüz net bir açıklama yer almamaktadır.

Memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak?

Memurların maaşlarına yapılacak olan zam 4 Temmuz tarihinde belli olacaktır. Haziran ayı enflasyon rakamlarının da açıklanması ile birlikte zam oranları netleşecek.Bir önceki ayların enflasyon oranlarına bakıldığında bu oran az çok belli oldu. 5 aylık verilere göre memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak olan zam oranı28.14 fark ile yüzde 35.14'e yükseldi. Haziran ayının ha enflasyon beklentisi 37.7 olarak açıklanırken memur maaşlarına yapılacak en düşük zam oranı 40.75 oldu.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal