Kurban Bayramı Tatili Süresince 10 Bin İlave Otobüs Seferi Yapılacak

Şehirler arası sefer yapan otobüs şirketlerinin bayram tatili boyunca ek seferler yapmasına bakanlık izin vermişti. 10 bin ek sefer için otobüs biletleri de satışa çıktı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, "10 bin ek seferle 450 bin yolcu daha taşınmasını hedefliyoruz" dedi.

25.07.2019-09:49 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-09:46) Kurban Bayramı Tatili Süresince 10 Bin İlave Otobüs Seferi Yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Kurban Bayramı tatili boyunca yapılacak ek seferler ile alakalı genelge hazırlamıştı. Genelgede, Kurban Bayramı tatili boyunca yolcu potansiyelinin önemli ölçüde artmasının beklendiği bildirilerek, vatandaşların şehirler arası seyahat isteğinin mevcut tarifeli yolcu taşıması yapan otobüslerin kapasitesiyle karşılanmasının zor olacağı bildirildi.

Bu sebeple şehirler arası sefer yapan otobüs şirketlerinin Kurban Bayramı tatili boyunca ilave seferler yapmasına izin verilecek. Otobüsler için ek sefer izni 7 Ağustos'ta başlayacak. B1 ve D1 yetki belgesi sahibi şirketler, zaman tarifesine bağlı olmaksızın B2 ve D2 yetki belgeli 25 ve üstü koltuk kapasitesine sahip araçları 20 Ağustos'a dek kullanabilecek.

"450 BİN YOLCU DAHA TAŞINMASINI HEDEFLİYORUZ"

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, "Kurban Bayramı tatili sebebiyle konulan 10 bin ek sefer için otobüs biletleri de satışa çıktı. Tatil süresince günlük 800-850 bin yolcuya hizmet vereceğiz. Tatil süresince 10 bin ek seferle 450 bin yolcu daha taşınmasını hedefliyoruz" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal