Kurban Bayramı tatili için bilet bulamayalar dikkat: Ek seferler için bilet satışı başladı

9 Temmuz Cumartesi gün başlayacak olan Kurban Bayram’ı için biletler tükendi. Vatandaşlardan gelen yoğun talebin üzerine ek seferler için bilet satışları başladı. İşte detaylar…

02.07.2022-14:47 - (Son Güncelleme: 02.07.2022-15:53) Kurban Bayramı tatili için bilet bulamayalar dikkat: Ek seferler için bilet satışı başladı

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın idari izinle beraber Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu açıklamamsı üzerine birçok kişi tatil planı yapmaya başladı. Bu durum ise hava ve karayolları ulaşımlarında yoğunluğa neden oldu. Firmaların satışa çıkarttığı biletler tükendi. 

Ek seferler için bilet satışları başladı

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine firmalardan açıklama geldi. Ülkenin birçok yerine ek seferler için bilet satışının başladığı belirtildi. Yaşanan yoğunluğa dair açıklamalarda bulunan Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, taleplerin yoğun olduğunu bu nedenle ek seferler eklemeye başladıklarını belirterek, "1 Temmuz'da başlayan hareketliliğin 18 Temmuz'a kadar sürmesini bekliyoruz. Bu süre içinde ek seferlerle birlikte 9 milyona yakın yolcuyu taşımayı planlıyoruz." dedi.

Otobüs firmaları ek sefer bilet satışlarına başladı

Sefer sayısı 27 bine çıktı

Ülkemizde 353 otobüs firması bulunduğunu bunların 8 bin 500 otobüsle hizmet verdiğini dile getiren Yıldırım, ‘Normal günlerde 12 bin olan otobüs sefer sayısının tatil dönemlerinde artırılarak 27 bine kadar çıkarıyoruz’’ dedi. 

Ek sefer satışları başladı

Seferlere oldukça talep olduğunu bilet alacakların gidiş dönüş tercih etmelerinin iyi olacağının altını çizen Yıldırım, "Otobüs biletleri tükendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının şehirler arası otobüs firmalarına B2 ve D2 belgeli otobüsleri kullanma izni vermesi için yaptığımız başvuru kabul edildi. Kurban Bayramı tatilinde yolcu talebini karşılamak amacıyla konulan 8 bin ek sefer için satışlar başladı’’ şeklinde konuştu. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal