Kurban bayramı kaç gün olacak? Kurban Bayramı'nın 9 güne uzatılması kabine toplantısının gündeminde yer alıyor!

Kurban bayramı kaç gün olacak? Kurban Bayramı'nın normal şartlarda 4 gün olarak açıklandı. Arefe gününün 8 Temmuz'a denk gelmesi ve bayramın son günü ile yine resmi tatil olan 15 Temmuz arasında sadece 2 günün olması ile akıllarda 9 günlük tatil ihtimali oluştu. Eğer 13 ve 14 Temmuz tarihlerinde memurların idari izinli olmasına yönelik bir karar çıkması durumunda bayram izni 9 güne çıkarılmış olacak.

26.06.2022-12:23 - (Son Güncelleme: 26.06.2022-13:43) Kurban bayramı kaç gün olacak? Kurban Bayramı'nın 9 güne uzatılması kabine toplantısının gündeminde yer alıyor!

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber merakla beklenen haziran ayı son kabine toplantısının en önemli gündem maddelerinden biri olan Kurban Bayramı tatili olacak. Başkan Erdoğan ve bakanların beklentileri değerlendirerek alacağı karar sonrası "Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?" sorusu cevabını bulacak.

Bayram izni

Kurban Bayramı'nın normal şartlarda 4 gün olarak açıklandı. Arefe gününün 8 Temmuz'a denk gelmesi ve bayramın son günü ile yine resmi tatil olan 15 Temmuz arasında sadece 2 günün olması ile akıllarda 9 günlük tatil ihtimali oluştu. Eğer 13 ve 14 Temmuz tarihlerinde memurların idari izinli olmasına yönelik bir karar çıkması durumunda bayram izni 9 güne çıkarılmış olacak.

Bayram izni

Kabinede ele alınacak konular

Kabinede Turizm sektöründeki beklentilerinde değerlendirilmesiyle beraber alınacak nihaiş karar doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilişkin kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunacak. Haziran ayı son kabine toplantısında ayrıca Yunan Başbakan Miçotakis başta olmak üzere kurmayları ve askeri bazı figürlerin adalarla ilgili provokatif yaklaşımlarına karşı atılan adımlar değerlendirilecek.

Ekonomi ve enflasyonla mücadele konuları da kabine toplantısında masada yer alacak. Geçtiğimiz hafta altın, Dolar ve Euro başta olmak üzere dövize karşı TL'ye değer kazandıran BDDK hamlesinin etkileri ve bundan sonraki adımlar da gündem maddesi.

Kabine toplantısı Marmaris'te bir şahsın çıkardığı ve verilen yoğun mücadele ile kontrol altına alınan yangınla ilgili yapılan çalışmalar ve son durumla ilgili ilk andan itibaren bölgede olan İçişleri Bakanı ve Tarım Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin bilgilendirme yapması bekleniyor. Yine toplantıda bölgede riskli alanlarda alınan tedbirlerin de değerlendirmesi yapılacak.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal