Kupa Çekme Yöntemi Nedir? Kupa Çekme Nasıl Yapılır?

En eski tedavi yöntemlerinden biri olan kupa tedavisi bir çok hastalığın iyileştirilmesinde kullanılabiliyor. Vücudun özel noktalarına uygulanan tedavi yöntemi, kupa tedavisi konusunda uzman olan biri tarafından yapılması gerekir. Peki kupa çekme nedir? Kupa çekme faydaları nelerdir? Kupa çekme nasıl uygulanır?

06.03.2021-14:15 - (Son Güncelleme: 06.03.2021-14:15) Kupa Çekme Yöntemi Nedir? Kupa Çekme Nasıl Yapılır?

Halk arasında bardak çekme olarak bilinen kupa tedavisi çok eski zamanlara dayanan bir tedavi yöntemidir. Kupa kapatılan bölgeye kılcal damarlardaki kan toplanır. Burada amaç hücrelerdeki kan miktarının artırılması ve toksinler ile karbondioksitlerin lenf aracılığı ile atılmasının sağlanmasıdır.

KUPA ÇEKME TEDAVİSİ NEDİR?

İlk olarak Mısırlılar tarafından kullanıldığı bilinen, en eski tubbi kaynaklarda nasıl yapıldığı anlatılan kupa çekme yönteminde  amaç belirli bölgelere vakum uygulanarak toksinlerin atımının hızlandırılmasıdır.  Kupa tedavisinin amacı kılcal damarlardaki kan akışını belirli bir noktaya toplamak ve kan akışını hızlandırmaktır. Eski tıbbi yöntemlerin büyük bir kısmı aynı şekilde kan akışını yönlendirme üzerine kuruludur.

KUPA TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle, kup tedavisinin işin uzmanı olan biri tarafından yapılması gerektiğini belirtmek gerekir. Vücudun hangi bölgelerine, hangi tedaviler için hangi kısımlara bakılacağına tedaviyi yapan uzman kişi karar verir. Bu nedenle uzman olmayan herhangi bir yerde uygulamanın yapılmaması gerekir. İki çeşit kupa tedavi yöntemi bulunmaktadır;

ATEŞLİ KUPA TEDAVİSİ NEDİR?

Küçük kupa bardaklarının içerisine ateş tutulur.  Ateş tutma işlemi çok hızlı ve kısa sürede yapılır. Ateş tutmanın amacı da kupa içerisindeki havanın boşaltılmasıdır. Kupa içerisindeki hava boşaltıldıktan sonra kupa hızla vücuttaki ilgili bölgelere kapalı bir şekilde kapatılır. İçerisinde hava olmadığı için kupa tutulan bölgeye yapışır ve ciddi bir vakum etkisi yaratır.

VAKUMLU KUPA TEDAVİSİ NEDİR?

Ateşli kupa tedavisine benzer şekilde yapılan bu tedavide vücuda kapatılacak kupaların içerisindeki hava vakum aracılığı ile boşaltılır. Kupalar içerisinde hiç hava kalmaması gerektiği için bu yöntem daha etkili kabul edilebilir. Bardak içerisindeki hava boşaltıldıktan sonra aynı şekilde gerekli noktalara kapatılır. Tıpkı diğer kupa tedavisinde olduğu gibi kan buraya toplanır ve kan dolaşımı hızlanır. Her iki kupa tedavisinde de tedavi yöntemi ve amacı aynıdır.

KURU KUPA TEDAVİSİ NEDİR?

Kuru kupa tedavisinde deri üzerinde vakumu alınmış kupa gezdirilerek bu etki sayesinde kan akışının hızlanması ve düzenlemesi amaçlanır. Kuru kupa çekme yönteminde kupa kapatmadan önce kupa kapatılacak yerlere yağ sürülebilir. Sonrasında kapatılan kupalar vücut üzerinde gezdirilir.

KUPA TEDAVİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Kupa terapisi bir çok rahatsızlığın tedavisinde kullanılabilir. Kupa tedavisinin başlıca yararları şunlardır;

Kandaki toksinlerin atılmasına yardımcı olarak vücuttaki kan dolaşımını hızlandırabilir. Böylece de beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını sağlar.

Özellikle kış aylarında ortaya çıkan kırgınlık,halsizlik, kas ağrısı gibi şikayetlerin önüne geçmeye yardımcı olur. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

Kireçlenme tedavisinde oldukça etkilidir. Kireçlenmeden kaynaklı baş ağrısının giderilmesinde kullanılabilir.

Sırt ağrılarının , omuz ağrılarının ve regl dönemindeki ağrıların tedavisinde kullanılır.

Toksinlerden arınma ve temizlik sağlar. Özellikle sigara ve alkol kullanan kişilerin detoks yapabilmelerini sağlar. Bu detoks sayesinde ise bağışıklık sistemi güçlenir ve hastalıklarla mücadele etmek kolaylaşır.

Bardak çekme tedavisinin faydalarından biri de omurilik ağrılarına iyi gelmesidir.

Depresyon tedavisinde, uykusuzluk sorunlarının giderilmesinde, kronik yorgunluk tedavisinde kullanılabilir çarpıntıya iyi gelir.

Bardak çekmenin sindirim sistemi sorunları ile reflü gibi mide rahatsızlıklarına da faydaları vardır.

Hipertansiyon, migren ve sinüzüt gibi hastalıklara iyi gelir.

Ciltte akne sorunu, egzama ve sedef gibi deri hastalıklarına da iyi gelebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal