Kulüpler Birliği Vakfı'ndan Yayın İhalesi Açıklaması

Son günlerin en çok merak edilen konularından biri olan Spor Toto Süper Lig'in yayın ihalesi konusuyla ilgili olarak çeşitli haberler gündeme gelirken Kulüpler Birliği Vakfı'ndan sürpriz bir açıklama yapıldı.

20.01.2022-17:22 - (Son Güncelleme: 20.01.2022-17:27)

Türkiye Futbol Federasyonu ile yayıncı kuruluş arasında görüşmelerin başladığı bu dönemde önümüzdeki sezon için yayın ihalesini hangi firmanın alacağı merak içerisinde bekleniyordu. Bu tartışmaların devam ettiği dönemde çeşitli iddialar ortaya atılmış ve Spor Toto Süper Lig'de önümüzdeki sezonun yayın ihalesi konusunda büyük bir belirsizlik yaşanmıştı.


YAYIN İHALESİ HAKKINDA KRİTİK AÇIKLAMA

Kulüpler Birliği Vakfı, bugün yapmış olduğu açıklamayla birlikte yayın ihalesi ile ilgili olarak ortaya çıkan haberlere net bir dille yanıt verdi. Kulüpler Birliği Vakfı'ndan yapılan yayın ihalesi açıklamalasında ;

' 20 Ocak 2022 tarihinde Fanatik gazetesinde çıkan ' Kulüpler Birliği'nin yeni yayın ihalesi için 'Mevcut rakamla önümüzdeki sezon da devam edelim' teklifine Bein Sports'tan ret yanıtı geldi ' içeriklli haber kesinlikle doğruları yansıtmamaktadır. Türkiye Futbol Federasyonu'nun daveti üzerine gerçekleştirilen, yayıncı kuruluş ve kulüp temsilcilerimizin yer aldığı kahvaltıda, yayıncı kuruluşun uzatma talebine istinaden Kulüpler Birliği Vakfı bir toplantı gerçekleştirerek konuyu değerlendirmiştir. Öncelikle belirtmeliyiz ki yayıncı kuruluşun muhatabi yasalar gereği Türkiye Futbol Federasyonu'dur. Kulüpler Birliği olarak misyonumuz, tüm iyi niyetimizle Türkiye Futbol Federasyonu'na gerek MHK çalışmalarında ve gerekse devam etmekte olan yeni yayın ihalesi çalışmalarında, 'Korsan Yayınla Mücadele Yasası' nın çıktığı şu günlerde kulüplerimizin artan beklenti ve taleplerini aktarmaktır. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu amaçlarla oluşturulan komisyonlarda yer alan Kulüpler Birliği, haberde olduğu gibi yayıncı kuruluşa herhangi bir teklifte bulunmamış, bununla beraber 'mevcut rakamla devam etme' gibi bir içerikle uzaktan yakından ilgisi olmayan beklentilerini Türkyie Futbol Federasyonu ile paylaşmıştır. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz. ' ifadelerine yer verilerek son günlerde ortaya çıkan yayın ihalesi konusundaki tartışmalar hakkında bilgi verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal