Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Sektörüne 5 Milyon Lira Destek Verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı animasyon, belgesel ve kısa filmler ile senaryo ve diyalog yazım türlerindeki 141 projeye 5 milyon lira destek verdi.

12.02.2019-10:23 - (Son Güncelleme: 12.02.2019-10:16) Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Sektörüne 5 Milyon Lira Destek Verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, animasyon, belgesel ve kısa filmler ile senaryo ve diyalog yazım türlerinde 141 projeye 5 milyon 526 bin lira destek verdi.

BU YIL BİN 607 BAŞVURU YAPILDI

Türkiye'de tek sinema fonu olarak verdiği desteklerle, yeni ve nitelikli eserlerin yapımına ve beyazperdenin gelişimine katkı vermeyi sürdürüyor. Animasyon, belgesel ve kısa filmler ile senaryo ve diyalog yazım türlerindeki projelerin faaliyete geçirilmesi için, bu sene bin 607 başvuru gerçekleştirildi.

YAKLAŞIK 5 MİLYON LİRA DESTEK SAĞLANDI

Başvuruları, sinema alanındaki uzman ve akademisyenler ile meslek birliklerinin tespit ettiği isimler ve bakanlık temsilcisinden meydana gelen 14 kişilik Sinema Destekleme Kurulu değerlendirdi. Kurul kararı ile 11 animasyon film yapım projesine 270 bin, 57 belgesel yapım projesine 4 milyon 284 bin, 51 kısa film yapım projesine 737 bin ve 22 senaryo ile diyalog yazım projesine 235 bin lira destek sağlandı.

İKİNCİ TOPLANTI MART AYINDA YAPILACAK

Genç sinemacıların sektöre adım atmalarına olanak sağlayan ilk filmini yapacak yönetmen desteğinin haricinde uzun metrajlı kurgu film yapım ve yapım ardından türlerindeki destek başvurularının değerlendirileceği kurulun ikinci toplantısı ise Mart ayında gerçekleştirilecek.

Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal