Yalova'da Gezilecek Yerler

Yalova'da gezilecek yerler, Yalova gezilecek yerler, Yalova termal gezilecek yerler konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

02.06.2018-14:42 - (Son Güncelleme: 02.06.2018-14:23) Yalova'da Gezilecek Yerler

Yalova'da gezilecek yerler, Yalova gezilecek yerler, Yalova termal gezilecek yerler konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

YALOVA GEZİLECEK YERLER

Yalova, Türkiye'nin en küçük ili olarak bilinir ve Marmara Bölgesi'nin saklı cennetidir. Marmara Bölgesi'nin en güzel kıyılarına sahiptir ve kıyı, av, termal ve doğa turizmi bakımından önemli bir yere sahip olan liman kentidir. Yalova 1995'te il olmuştur. Yalova, tarihi ve turistik açıdan öenmli bir şehirdir.

YALOVA'DA GEZİLECEK YERLER

Çınarcık

By bölge Yalova'nın en büyük ilçesidir. Bu ilçenin tarihi M.Ö. 4000'li yıllara kadar uzanıyor. Bu ilçe Frigyalılar, Kimiryalılar ve Romalılar'dan izler taşıyor. Çınarcık, Yalova'nın turizm gelirleri açısından önemli ilçelerindendir.

YALOVA TERMAL GEZİLECEK YERLER

Termal Kaplıcalar

Türkiye'de altın madalya almış tek kaplıcadır ve Yalova il merkezine 12 km uzkalıktadır.

İlk hamam Bizans İmparatoru Constantinus tarafından yaptırılmıştır. Daha sonra kaplıcalarda bulunan yeni banyolar ve köşkler Sultan Abdülmecid Dönemi'nde yaptırılmıştır. 1929 yılında Atatürk'ün isteği ile koruma altına alınmıştır.

Dipsiz Göl

Kent ormanından 2,5 km uzaklıkta olan küçük dipsiz göl çevrelerinde bulunan doğal zenginlikleri ile yedi göller bölgesini aratmayacak güzellikte.

Yürüyen Köşk

1930 yılında mühendis Ali Galip Alnar ve ekibinin bina temeli kazıp altına raylar döşeyerek Ulu Çınar ağacından ortalama 5 metre uzaklaştırılır. O günden beri köşkün adı 'Yürüyen Köşk' olmuştur. 2006 yılında köşkün restorasyonu Yalova Belediyesi tarafından yapılmıştır ve ziyaretçilere açılmıştır.

Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal