Türkiye Korona Virüs'ün Etkilerini Azaltmak İçin Turizimde Pazar Sayısını Arttıracak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ülkemiz başta olmak üzere, turizm üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

25.02.2020-14:44 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-14:35) Türkiye Korona Virüs'ün Etkilerini Azaltmak İçin Turizimde Pazar Sayısını Arttıracak

Ülkemizin jeopolitik konumundan bahseden Ersoy, "100 yıllardır bu coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyanın geçmişte, günümüzde ve gelecekte her zaman kendine özgü sorunları olabiliyor. Bu sorunlarla baş etmenin en önemli yolu da pazar çeşitliliği yaratmak, sektörü bu sorunlara karşı daha dayanıklı hale getirmek." diye konuştu

SINIRLI SAYIDA PAZARA BAĞLI KALMAMALIYIZ


Koronavirüsün turizm pazarlarına etkilerine işaret eden Ersoy, "Başta Asya pazarı olmak üzere belli pazarlarda sıkıntı var. Son zamanlarda maalesef İran'da da bu sıkıntı görülmeye başladı. O yüzden turizm bölgelerimizin sınırlı sayıda pazarlara bağlı kalmasını engellememiz gerekiyor. Bazen mecburiyetten uçuş ve yolcu trafiğini sınır kapılarında belli sürelerde kapatmalara gitmek zorunda kalabiliyorsunuz. O zaman da başka pazarlardan yolcu alıp mevcut pazarın turizminin ayakta kalmasını desteklemeniz gerekiyor." diye konuştu.

TURİZİMDEKİ KAYIPLARIN YERİNİ DOLDURACAĞIZ


"Kovid 19" virüsünün gelişimini dikkatle izlediklerini söyleyen Ersoy, "Koronavirüs salgınını izlemeye devam ediyoruz. Gelişmelere göre biz de üçüncü ve dördüncü eylem planlarımızı devreye alacağız. Şu anda iki tanesini devreye aldık. İnşallah turizmdeki kayıpların yerini dolduracağız. Şubat ve mart istatistiklerinde bir sıkıntı yaşanabilir. Ocak ayı çok başarılı açıklandı. Turist sayısında geçen seneye kıyasla yüzde 16’nın üzerinde artış var. Turist sayısı olarak koronavirüsün başlamasıyla şubat ve mart ayında bir sıkıntı yaşanabilir ama nisan itibarıyla toparlar, bunu herkes bilsin." diye ekledi.

 

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal