Sümela Manastırı'nın İlk Etabı 4 Yıl Sonra Ziyarete Açıldı

4 yıldır restorasyonda olan Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Sümela Manastırı'nın ilk kısmı bugün ziyaretçilere açıldı.

25.05.2019-14:25 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-15:44)

Türkiye'nin önemli tarihi, turistik ve inanç yerlerinden biri olan, yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Maçka'nın Karadağ eteklerinde yer alan tarihi Sümela Manastırı'nda, 4 sene önce restorasyon ve yamaç kaya ıslah çalışması başlatıldı.

DHA'nın aktardığına göre manastırda, kaya ve buz kütlelerinin düşerek olumsuzluğa neden olmaması için endüstriyel dağcılardan meydana gelen özel ekiple sürdürülen yamaç ıslah çalışması bitti.

3 aşamada, 79 bin metrekare alanda devam eden çalışmalarda, ziyaretçilerin can güvenliğinin tesis edilmesi için yaklaşık 4 bin ton ağırlığındaki kayaların temizliği yapıldı.

Sümela Manastırı'nda riskli görülen yaklaşık 360 tonluk kaya kütlesi de çelik ağla bohçalama yöntemiyle olduğu alana sabitlendi.

İLK ETABI ZİYARETE AÇILDI

Sümela Manastırı'nda 1'inci etap olarak düşünülen çevre düzenleme ve restorasyon çalışması sona erdi.

Manastıra giden 300 metrelik yürüyüş yolunun tekrar düzenlendiği alanda tarihi su kemerleri, gişe binası ile manastıra çıkan merdivenler restore edildi.

4 sene devam eden restorasyonun sonrasında Sümela Manastırı'nın birinci avluya kadar olan ilk bölümü, bugün ziyarete açıldı. Sabah saatlerinde bölgeye giden turist kafileleri, manastırı ziyaret etmeye başladı. Manastırın dışını gezen ziyaretçilerin saat 14.00'ten sonra içeri alınacağı açıklandı. Manastır, ay sonuna dek bedava ziyaret edilebilecek.

Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal