Şişli'deki Atatürk Müzesi'nin Kapanış Süresi 19 Mayıs Dolayısıyla Uzatıldı

Atatürk Müzesi'nin kapanış süresi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri dolayısıyla uzatıldı.

18.05.2019-18:45 - (Son Güncelleme: 18.05.2019-18:52)

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkmadan önce annesi Zübeyde ve kız kardeşi Makbule Hanım ile birlikte kaldığı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından müze haline getirilen Şişli'deki Atatürk Müzesi (Evi), Milli Mücadele'nin 100. yılı dolayısıyla 19 Mayıs günü 23.00'e kadar ziyaret açık alacak.

1942'DE ZİYARETE AÇILIDI  

Gazi Mustafa Kemal, Aralık 1918'den 16 Mayıs 1919'a kadar, Şişli'deki evde annesi ve kız kardeşiyle birlikte kaldı ve burayı Milli Mücadele plan ve çalışmalarını sürdürdüğü bir karargah gibi kullandı. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan ev dönemin İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı Lütfü Kırdar tarafından 15 Haziran 1942'de "Atatürk İnkılabı Müzesi" olarak ziyarete açıldı.

KAPSAMLI BİR ŞEKİLDE RESTORE EDİLDİ   

Yılların verdiği tahribatla eskiyen bina İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 yıl önce kapsamlı bir şekilde restore edildi. Müzede bulunan Atatürk'e ait kişisel eşyalardan 179'ü tamir, bakım ve onarımı yapıldı. Türk ressamlarına ait maddi değerleri yüksek 11 yağlı boya tablo da restore edildi.

ATATÜRK'ÜN EŞYALARI SERGİLENİYOR   

Müzede Atatürk'ün; kıyafetleri, üniformaları, askeri ve sivil yaşamına ait fotoğrafları, el yazısı ile yazdığı çeşitli belgeleri, madalyaları, hatıra eşyaları bulunuyor. Müzeye kız kardeşi Makbule Hanım tarafından armağan edilen eşyalar arasında sivil giysiler, "Mustafa Kemal" armasını taşıyan mendil ve gömlekler ile iç çamaşırları da yer alıyor.

ÇALLI VE KOCAMEMİ'NİN TABLOLARI BULUNUYOR  

Ayrıca Atatürk'ün müşir üniforması ve Sivas Kongresi'nde giydiği elbise, yazı takımı ile ilgili parçalar, sigara tabakaları, madalyalar, Amerika Başkanı Roosevelt'in hediyesi olan ahşap möbleli radyo-pikap ile ressam İbrahim Çallı ve Zeki Kocamemi tarafından yapılmış yağlı boya tablolar ile Vittorio Pisani'ye ait sulu boya tablolar da müzedeki bulunuyor.

GİRİŞLER ÜCRETSİZ  

Türkiye'deki en güzel "ev müzelerden" birisi haline getirilen Atatürk Müzesi'nin girişinde ziyaretçilerden herhangi bir ücret alınmıyor. Ziyaret süresi 23.00'e kadar uzatılan Atatürk Müzesi, 19 Mayıs'ta İstanbulluları bekliyor.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal