Şair Fırın Ustası Müşterilere Şiirler Okuyor

Adana'da 15 yaşından beri şiir yazdığını söyleyen fırın ustası Kemal İlbeyi (45), ezberinde kendisine ait 2 binden fazla şiir bulunduğunu söyledi.

08.01.2019-13:36 - (Son Güncelleme: 08.01.2019-13:38)

Adana'nın Seyhan ilçesinde  bir ekmek fırınında çalışan, evli ve 3 çocuk babası 45 yaşındaki Kemal İlbeyi, yazdığı ve okuduğu şiirlerle ilçesinde ün salmış durumda.

Şiirlerine birçok insanın ilgi gösterdiğini belirten Kemal İlbeyi, daha çok insana ulaşmak için yerel yönetimlerden ve yetenek avcılarından destek istiyor.

30 yılda yaklaşık 2 bin şiir yazdığını ve bunların hepsini ezbere okuyabildiğini söyleyen İlbeyi, internette kendi şiirlerinin seslendirilmelerinden oluşan bir albüm çıkarttığını dile getirdi.

Çeşitli etkinliklere davet aldığını, bu etkinliklerin yanı sıra çalıştığı fırında da müşterilerine şiirler okuduğunu söyleyen Kemal İlbeyi, "Aşk, hasret, ilim üzerine yazdığım şiirleri okumayı çok seviyorum. Halk tarafından da ilgi görünüyor. İlgi oldukça şevkimiz, heyecanımız daha çok artıyor. Sahnede olduğum zaman kendimi çocuk gibi hissediyorum. Fırında da müşterilerim şiirler ister. Arkadaşlarım da sevgililerine, eşlerine, nişanlılarına göndermek için şiirler istiyor. Onlar için isimlerinin baş harfleriyle başlayan akrostişler yazıyorum. Özellikle sevgililer gününde sabahlara kadar şiirler yazıyorum" diye konuştu.


Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal