Organize İşler Sazan Sarmalı Neden Netflix'te de Var?

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği Organize İşler Sazan Sarmalı filmi vizyona girdi. Filmin sinemada gösterimine devam edilirken aynı zamanda Netflix'te de olması merak konusu uyandırdı.

16.02.2019-16:47 - (Son Güncelleme: 18.02.2019-09:11) Organize İşler Sazan Sarmalı Neden Netflix'te de Var?

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği Organize İşler Sazan Sarmalı filmi vizyona girdi. Filmin sinemada gösterimine devam edilirken aynı zamanda Netflix'te de olması merak konusu uyandırdı.

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği Organize İşler Sazan Sarmalı filmi 1 Şubat'tan itibaren salonlarda yerini aldı. Ancak film gösterimde olduğu esnada Netflix'te yayınlanınca şaşkınlık yarattı.

15 günde 2 milyondan fazla kişi tarafından izlenen Organize İşler Sazan Sarmalı filminin gösterimi yaşana anlaşmazlıklardan dolayı 1 Ocak'tan ileri tarihe ertelenmişti.

Yapımcılarla Mars Cinema Group arasında yaşanan anlaşmazlıktan dolayı Organize İşler Sazan Sarmalı filmi için Netflix'le anlaşma sağlandı. Bilet sorunu çözüldükten sonra film vizyona girdi.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Film Yapımcıları Meslek Birliği'nden (FİYAB)'dan tepki geldi. FİYAB, 'Bu feci durum, sinema filmlerinin biletli seyircisiyle salonlarda buluşması geleneğini yerle bir edecek hileli bir kurnazlık, iyi niyetli sinema seyircisini aldatmadır. Aynı zamanda yeni sinema yasasıyla ulaşılacak hedeflere çelme takma gafletidir. Ticari görenekte asla kabul edilmeyecek, sinemamızın geleceğine, gelişimine, dağıtım sistemine, salon işletmeciliğine ve bütün film sektörüne ağır darbe vuracak, büyük yıkımlara yol açacak bu ayak oyununu şiddetle kınıyoruz.' açıklamasında bulundu.

BKM'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Gelen tepkilerin ardından BKM, bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama;

'BKM olarak, sonuna kadar desteklediğimiz ve yasalaşmasından büyük memnuniyet duyduğumuz sinemalarla ilgili düzenlemenin; kampanyalar ve yazılımlarla ilgili kısmının yürürlüğünün,teknik ve ticari nedenlerle 1 Temmuz 2019'a ertelenmiş olmasına rağmen,filmlerimizin vizyon tarihini ertelemedik ve sezon için hazırladığımız tüm filmlerimizi vizyona çıkarma kararı aldık. Sektörümüzde yaşanan krizde ve değişen dünya koşullarında sinemayı ayakta tutmak adına Netflix ile yaptığımız bu anlaşmanın Türk sinemasını daha iyi yere taşıyacağına eminiz.' ifadelerine yer verildi.

Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal